OPTUŽNICA OD LJETA

Slavni francuski pisac Frédéric Beigbeder na sudu radi optužbi za silovanje

 Frederic Beigbeder, listopad 2023.

 Ludovic Marin/Afp/Profimedia/Ludovic Marin/afp/profimedia
Beigbeder je autor romana poput ‘Ljubav traje tri godine‘, ‘Brana na Atlantiku‘, ‘Francuski roman‘...

Francuski pisac Frédéric Beigbeder, čija su djela prevođena i na hrvatski jezik, zbog optužbe za silovanje priveden je na ispitivanje, otkriveno je AFP-u.

Tužitelj Rodolphe Jarry odbio je otkriti razloge privođenja, no prema izvorima bliskima istrazi, piše NDTV, uhićenje je uslijedilo nakon optužbe za silovanje. Pisca je, dodaju, za silovanje optužila žena s kojom je bio nekoliko mjeseci u vezi.

Ona je, navodi Franceinfo, pritužbu podnijela tijekom ljeta te je ustvrdila da je s Beigbederom u hotelskoj sobi imala dobrovoljni seksualni odnos, no da je kasnije iste večeri uslijedio odnos na koji nije pristala.

Pisac, koji je u međuvremenu pušten na slobodu, optužbe osporava, a istraga se nastavlja, piše Le Point.

2008. godine pisac je u Parizu uhićen zbog konzumacije i posjedovanja kokaina. Kasnije je rekao da ga više ne koristi i da je to "droga za stare dosadnjakoviće".

Tužitelj je za AFP rekao da uhićenje nije povezano s drogama.

Beigbeder je autor romana poput "Ljubav traje tri godine", "Brana na Atlantiku", "Čovjek koji plače od smijeha" te "Francuski roman" (OceanMore). Osim kao pisac, poznat je i kao televizijski voditelj, a okušao se i kao književni kritičar i redatelj.

U žiži #MeToo pokreta izazvao je kontroverzu ne osudivši poznate ljude optužene za seksualno uznemiravanje. Osuđenog redatelja Romana Polanskog je branio nazivajući njegove kritičare "hrpom hijena puštenih s lanca".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. ožujak 2024 05:49