GLAZBENA SLIKOVNICA

Slikovnica koja djecu ‘upoznaje‘ s Madonnom, Bobom Marleyjem, Elvisom i Beatlesima

slikovnica ”Rock pop – 40 legendarnih glazbenika i bendova”

 Rockmark
Autor Hervé Guilleminot odabrao je 40 imena kako bi ispričao povijest popularne glazbe od samog početka do danas

Nakon "Abecede grupe Metallica", Rockmark predstavlja novu knjigu za najmlađe čitatelje, slikovnicu "Rock Pop – 40 legendarnih glazbenika i bendova", koja će djecu provesti kroz najveća glazbena imena koja su obilježila 20. i 21. stoljeće.

Autor Hervé Guilleminot odabrao je 40 imena, od rocka i popa do rapa i elektronike, kako bi ispričao povijest popularne glazbe od samog početka do danas.

Sažete biografije, izbor najznačajnijih albuma i pjesama, ključni datumi događaji, slavni koncerti, modni stilovi i društveno-glazbeni utjecaj popraćeni su ilustracijama Jérômea Masija koje vjerno opisuju imena od od Elvisa, Beatlesa i Boba Marleyja preko grupe ABBA, Madonne i Wu-Tang Clana, sve do Nirvane, Beyoncé i Arcade Fire.

Tekstovi prilagođeni mlađim čitateljima, kako navode, na najprikladniji će ih način upoznati s velikim imenima glazbenog svijeta tako da bi slikovnica "Rock Pop – 40 legendarnih glazbenika i bendova" mogla biti početna literatura za sve nove glazboljupce prije ozbiljnije glazbene lektire.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:46