'FESTIVAL OD RIČI'

'ŠUŠUR' NA KORČULI Književni festival na temu žena

 Vojko Bašić / CROPIX

ZAGREB - Šesto izdanje književnog festivala "Šušur! - Festival od riči" održat će se 6. i 7. kolovoza u Korčuli na temu "Među ženama".

"O ženama-stijenama raspravljat će se na književnim tribinama, svoje žene heroine će djeca oslikavati na likovnoj radionici, a zabavljat će se podjednako muškarci i žene, bez obzira na rodnu pripadnost na završnom slavlju uz glazbu koja nadilazi spol, dob i jezik", ističe se u najavi organizatora, Udruge kulturne akcije Kula.

Festival će na trgu ispred crkve sv. Marka ugostiti regionalne autorice i autore koje svojim djelima tematiziraju i propituju ženski identitet i rodno pitanje. 

Vedrana Rudan i Olja Savičević Ivančević će pripovijedati o svojim heroinama, Lamija Begagić i Tanja Šljivar o prisutnosti žena u književnosti i na kulturnoj sceni, dok će Boris Miljković i Sven Popović govoriti o muško-ženskim likovima i ulogama u postmodernističkom društvu. 

Moderatori će biti Mima Simić i Dinko Kreho. 

Dječja radionica, koja se održava ispred crkve Sv. Petra pod nazivom "Žene stijene", u suradnji s portalom djeca.hr, rezultirat će rukotvorinama koje će se izložiti po korčulanskim ulicama i trgovima.

Nakon službenog programa u ponedjeljak će u Ljetnom kinu nastupiti DJ Ewox.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:28