LJUBAV U STIHOVIMA

‘Svaka pjesma je oslobađanje od emotivnog tereta, od onoga što nam stoji na duši‘

Antonella Malis, Ana Lisak, Vesna Boinović Grubić, Tončica Čeljuska
Četiri prijateljice odabrale su najljepše stihove iz nove zbirke pjesama autorice Vesne Boinović Grubić

Ljubav kao emocija je univerzalni jezik. Niti jedan osjećaj ne može zamijeniti osjećaj zaljubljenosti i voljenosti. Četiri prijateljice odabrale su najljepše stihove iz nove zbirke pjesama autorice Vesne Boinović Grubić pod nazivom „Takva“. TV urednica Tončica Čeljuska, operna diva Antonella Malis te poduzetnica godine Ana Lisak prve su pročitale stihove koji će u nama ove jeseni ponovno potaknuti razmišljanje o ljubavi.

“Sam naziv zbirke nastao je spontano jednog jutra prilikom odlaska na posao. Slušala sam pjesmu glazbenice Danijele Martinović u kojoj stih pjesme kaže “Takva sam i gotovo” i to me inspiriralo ne samo za naziv zbirke već prije toga za naziv pjesme pa se to reflektiralo i na zbirku. Naprosto takvi smo jedinstveni u svom univerzumu!” – otkriva Vesna Boinović Grubić i dodaje: „Svaka pjesma je oslobađanje od emotivnog tereta, od onoga što nam stoji na duši. Ona je naš rast i razvoj, a sve pjesme nastajale su zadnjih par godina spontano i odraz su trenutka, odnosno emocije trenutka uhvaćene upravo tog časa. Sam naziv zbirke 'Takva' inspiriran je također poimanjem sebe u interakciji s okolinom. Mogućnost prilagodbe prihvata, mogućnost oprosta, naprosto emocije oprosta kao najvišeg emotivnog razumijevanja.”

Neću popiti taj lijek
U glavi 300 čuda
Neka mi bude
Dijete u meni,
Neka ne probude“ - prema odabiru Tončice Čeljuske

Vesna Boinović - Grubić živi i radi u Zagrebu gdje je diplomirala na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Danas je zaposlena kao član Uprave u društvu iz Grupe Končar, a već godinama pisanje poezije njezina je druga ljubav. Kako sama kaže: „Držim poeziju načinom ekspresije najdubljih osjećaja. Pjesmom se izražavamo univerzalnim jezikm i ona je medij između sna i jave, spona između fantazije i zbilje“.

Da bi pjesma bila upravo spoj sva tri osjetila, Vesna je neke od pjesama dala uglazbiti. Vesna je članica Matice Hrvatske i redovni sudionik na Međunarodnom festivalu poezije More na dlanu, Zagreb na dlanu, Slavonija na dlanu te na Dobro jutro more kao i mnogim drugim okupljanjima pjesnika. Kontinuirano objavljuje i sudjeluje na okupljanju pjesnika u zemlji i inozemstvu. Objavila je zbirku poezije pod nazivom 6ti dio mene te tri slikovnice za djecu naziva Žapčeva pjesma, Pjesma o hrani i Sreća. Zbrika Takva druga je zbirka poezije ove zanimljive i osebujne autorice.

„Želje su lude
Svašta se usude
Hodati po rubu žileta
Da im ni jedan ožiljak
Ne zasmeta“
- – prema odabiru Antonelle Malis

Zbirka Takva mističan je spoj emocija koji će biti predstavljen na Art Fair Zagreb, dok će se zbirka u moći kupiti u u Kulturi snova - Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

„Kad si stao prošao si kroz moje ogledalo
U začaranu šumu ušao konce pomrsio
Na šešir ludi naletio
Moje je roza, a tvoj se plavi
Moj u kutiji, a tvoj na glavi“ –
prema odabiru Ane Lisak.

Predstvljanje zbirke biti će u četvrtak, 15. listopada u 17 sati u sklopu Art Fair Zagreb, Zagrebački Velesajam, paviljon 8.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:05