PROMOCIJA U BOTANIČARU

'TERORIST' Emir Imamović Pirke u novom romanu o ISIL-ovcu iz svog susjedstva (koji je balkanske ratove započeo u odori HOS-a)

Emir Imamović Pirke
 Nikolina Vuković Stipaničev / CROPIX
 

ZAGREB - Izdavačka kuća v|b|z u četvrtak 26. travnja s početkom u 19,30 u klubu Botaničar predstavlja novu knjigu 'Terorist' Emira Imamovića, pisca s šibenskom adresom koji je rođen u Tuzli.

Peti roman Emira Imamovića Pirkea „Terorist“ fikcijska je publicistika nastala na zasadama novog žurnalizma, hibridni žanr koji obuhvaća više i prodire dublje, jer uzima najpogodnije od književnosti i novinarstva za rudarski posao prodiranja u svijet i svijest ISIL-ovca i ubojice.

Nakon što se pripovjedač, ogorčeni novinar u doba kada su novine i novinarstvo na izdisaju, spletom okolnosti zatekne pri izručenju nekog ISIL-ovca matičnoj zemlji Bosni i Hercegovini, otkriva da se upravo iz srca terora vratio njegov poznanik iz djetinjstva Mirza Kasumović. Premda ga se sjeća tek iz onih godina u kojima su se njihovi životi odvijali jedan pored drugog, a i to jedva, zainteresira se za slučaj, jer kako je uopće moguće da netko rođen u Jugoslaviji, u doba kasnog socijalizma, završi kao islamski fundamentalist, i to nakon što je svoj put kroz balkanske ratove započeo u odori HOS-a?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 03:36