DRASTIČNA PROMJENA

THOR POSTAJE ŽENA, A CAPTAIN AMERICA AFROAMERIKANAC! Fanove Marvela duboko podijelile ove najave

Kultni izdavač stripova Marvel Comics objavio je da će se Captain America po prvi put pojaviti kao afroamerički superjunak.

Sam Wilson, poznatiji kao The Falcon, borac protiv kriminala i partner Captaina Stevea Rogersa, preuzet će uzde u u 'Potpuno novom Captainu America' koji će biti objavljen u listopadu.

Wilson dolazi na Rogerovu poziciju nakon što je ovaj, inače originalni i prvotni Captain, prošli mjesec izgubio svoju mladost i svoje supermoći.

Ove novosti dolaze nakon što je Marvel prošli tjedan šokirao svoje fanove objavom da će će Thor postati žena!

Reakcije na ovu najavu bile su podijelene: mnogi smatraju svetogrđem što će se njihovi superheroji iz djetinjstva preoblikovati. Neki se pitaju je li Thorica davno izgubljena rođakinja... No stvaratelji iz marvela odgovaraju kako je ona jednostavno - Thor. Svako biće koje koristi moći Mjolnira postaje Thor.

'Ona nije privremena zamijena za muški lik. Ona je sad jedan i jedini Thor, i moćna je', objasnio je Marvelov urednik Will Moss.

'Ove preobrazbe ne trebaju se smatrati ničim revolucionarnim. Vrijeme je za ove promjene. Iako nije revolucionarno, ipak je uzbudljivo', rekao je Marvelov izvrši urednik Tom Brevoort.

Najnoviji potez izdavačke kuće objavio je u srijedu navačer Marvelov direktor razvoja kreativnih projekata Joe Quesada u popularnom TV showu 'Colbert report'.

No zasad ova promjena ostaje samo na papiru, dok će na velikom ekranu captaina Americu i dalje utjelovljivati Chris Evans.

'Mislim da je važno da se u ovakvim pričama događaju prirodne stvari kojeslijede inherentnu logiku univerzuma, a istodobno su u stalnoj mijeni. To čini dramu', rekao je pisac Rick Remander za Marvel.com.

'Kako bi to postigli moramo kreirati novu dinamiku'.

Žena Thor

Žena Thor imat će plavu kosu i srebrno odijelo te zaštitni znak popularnog superjunaka - čekić. U priopćenju za javnost iz Marvel Comicsa su objasnili kako klasični muški junak više ne uspijeva zamahnuti svojim čekićem, zbog čega se morala pojaviti junakinja dostojna Thorova imena.

"Ovo nije Žena-Thor, ni Lady-Thor, ni Thorita, ona je samo Thor. Stvorila je samu sebe, Thor ju je spasio, stigla je na Zemlju, pratila ga, mijenjala se kako bi mu bila što sličnija", objasnio je Jason Aaron, autor nove serije stripova za koje će ilustracije raditi Russell Dauterman.

Identitet nove junakinje koja se krije pod Thorovom maskom nije otkriven, no kada nosi Thorov čekić ona utjelovljuje Thora. Nova serija stripova počet će izlaziti u listopadu.

(Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 12:01