"ZBOGOM ROMANTIKO!"

U novoj zbirci priča Sanja Pilić kroz žensku optiku govori o partnerski odnosima

Sanja Pilić
Autorica pripovijeda o stvarnosti u kojoj živimo, starenju, nevidljivosti. Njezini likovi su uglavnom osamljenici u gradu.

Sanja Pilić objavila je novu zbirku priča „Zbogom, romantiko!“ U najavi nakladnika, Mozaik knjige, stoji da knjiga kroz žensku optiku govori o partnerskim odnosima, stvarnosti u kojoj živimo, starenju, nevidljivosti, ali i o odlukama koje donosimo ili ih propustimo donijeti. Likovi Sanje Pilić uglavnom su osamljenici, muškarci i žene koji pokušavaju komunicirati, prijatelji iz različitih svjetova utjelovljeni u gradskoj sredini koji dijele svoje doživljaje na neposredan, pitak i često ironičan način. U njima lako prepoznajemo vlastita iskustva ogrnuta u humor, a kratke, dojmljive i jednostavne priče napisane su s lakoćom koja osvaja i čija razina vlastitog prepoznavanja tjera na ponovno čitanje, napominje nakladnik i dodaje kako je to proza današnjeg vremena.

Riječ je o zbirci priča koje su raniih godina objavljivane u Večernjem listu i na raznim portalima. Priča „Delete“ koja se nalazi u zbirci nagrađena je prvom nagradom Večernjeg lista „Ranko Marinković“ za 2017. godinu. „Zbogom, romantiko!“ knjiga je koja se ima za sebe, posuđuje nikom, a daruje svakom.

Sanja Pilić do sad je objavila trideset i pet knjiga za djecu i odrasle te trideset slikovnica. Posljednju zbirku pjesama „Sabrane pjesme“ objavila je 2017. godine. 2018. godine objavila je knjigu „Sve što sam naučila“ koja sadrži duhovite, zabavne zapise s Facebooka, promišljanja o životu, ljubavi, prijateljstvu, gubicima i rastancima, ali i veselju i radosti.

image
Nova zbirka priča Sanje Pilić "Zbogom romantiko!"
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:29