Sa(n)jam knjige

U Puli nastupa petnaest vrhunskih pjesnikinja i pjesnika predvođenih Petrom Gudeljom

Ekipa Sajma knjige
 Mladen Jergović
Publici će se predstaviti Svetislav Basara, Želimir Periš, Ivana Bodrožić, Magdalena Blažević, Ivica Đikić...

Pod sloganom "Di smo ?" u Puli će se od 4. do 13. lipnja održati 26. izdanje pulskog festivala knjiga i autora "Sa(n)jam knjige u Istri".
Sajamski programi odvijat će se u dvorištu The Shipyard puba dok će festivalska knjižara biti smještena u jednoj od hala bivše tvornice Arena trikotaža, sve nadomak Rive.
Svečano otvorenje pulskog festivala knjiga i autora bit će na arheološkom nalazištu tik uz Gradsku knjižnicu.
Ovogodišnje izdanje pulskog festivala "Sa(n)jam knjige u Istri", kako najavljuju organizatori, preplavit će poezija i glazba. Naime, pred publiku dolazi petnaestak vrsnih pjesnikinja i pjesnika predvođenih Petrom Gudeljom, a uz pratnju glazbenika na čelu s jazz trubačem Brankom Sterpinom i etno glazbenikom Dariom Marušićem.
Uz tradicionalni “Doručak s autorom”, kojeg će voditi kulturolog i pisac Aljoša Pužar, novost je i program pod nazivom “Nova lica Pule”.
"U prvotnoj ideji radilo se o debitantima. No ove godine činilo nam se kao dobra igra predstaviti u istom programu etablirane autore koji nekim slučajem nisu još predstavljali svoje knjige na Sajmu, i nove, izvrsne autore koji su tek kročili na literarnu scenu. Mislim da će ovaj program opstati i sljedećih godina. Živ je, nov je, ne ide "na sigurno", navela je u priopćenju direktorica Sajma Magdalena Vodopija.
Publici u Puli će se po prvi puta predstaviti Svetislav Basara, Želimir Periš, Ivana Bodrožić, Magdalena Blažević, Tanja Stupar-Trifunović, Ena Katarina Haller te Ivica Đikić, ali i brojni drugi autori i autorice sa svojim novim knjigama, dodala je Vodopija.
Među novitetima je i suradnja sa zagrebačkim Hrvatskim narodnim kazalištem (HNK), a glumci će nastupiti u režiji Ivica Buljana izvodeći stihove suvremenih hrvatskih pjesnikinja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2022 06:21