POST SCRIPTUM

Vanda Petanjek dobitnica Nagrade Post scrpitum za književnost na društvenim mrežama

Vanda Petanjek
Pjesme su joj objavljivane u časopisima Poezija, Polja, Fantom slobode, Tema, Riječi, Balkanski književni glasnik, Književna revija ..

Vana Petanjek dobitnica je ovogodišnje Nagrade Post scriptum za književnost na društvenim mrežama.
Pjesme su joj objavljivane u časopisima Poezija, Polja, Fantom slobode, Tema, Riječi, Balkanski književni glasnik, Književna revija, Split Mind i Mogućnosti, na književnim internetskim portalima te na Trećem programu Hrvatskog radija. Pjesme prevedene na engleski jezik objavljene su u časopisu Live Encounters.


Rođena je u Čakovcu 1978., diplomirala je hrvatski i engleski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
Živi i radi u Zagrebu.
Nagrada za književnost na društvenim mrežama Post scriptum dosad je dodijeljena šest puta: Hrvoje Marko Peruzović nagrađen je 2016. za knjigu “Nekoga moramo voljeti (kako na webu, tako i na zemlji)”; 2017. Post scriptum osvojio je Bojan Krištofić na “Makroorganizme”, godinu kasnije Mladen Blažević za “Mogućnost povremenih oborina”; 2019. nagradu je dobila Lidija Deduš za “Razglednice iz prašnjave republike”, a prošle godine nagrađena je Senka Kapetanović za “Cirkulaciju nepotrebnih stvari”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:33