PJESNIŠTVO

Zagreb, grad poezije, zatvara se na izložbi Virgilija Nevjestića

 Ognjen Karabegović
Ideja manifestacije jest da glavni grad Hrvatske iziđe iz "sumraka poezije"

Završna večer 5. festivala „Zagreb, grad poezije“ održava se u srijedu 14. svibnja u 18 sati, u prostoru izložbe Virgilija Nevjestića u Muzeju za umjetnost i obrt.

Izložba „Dnevnici snoviđenja – Ostavština Virgilija Nevjestića“ otvorena je u Muzeju za umjetnost i obrt do 18. svibnja, a publici omogućuje uvid i u pjesničko stvaralaštvo tog značajnog slikara i grafičara koji je zagrebačke horizonte proširio u Parizu, gdje je bez vize i ikakvih jamstava otišao 1967. i tamo živio do svoje smrti 2009. godine.

U srijedu, 14. svibnja u 18 sati, u posljednjoj, sedmoj dvorani izložbenog postava započet će završni scensko-glazbeni program 5. festivala „Zagreb, grad poezije“ u kojem će nastupiti glumci i glazbenici Dubravka Ostojić, Antonija Stanišić, Tonko Ninić, Edin Karamazov i Goran Matović.

Goran Matović smatra da je Festival prigoda da se u osnaži uloga poezije kao načina življenja i scenskoga djelovanja, a ideja pokretanja Teatra poezije, Zagrebačkih posveta i Festivala „Zagreb, grad poezije“, jest da glavni grad Hrvatske iziđe iz "sumraka poezije" te da se uspostave nove alternativne scene s kojih bi se čuo živi probrani govor pjesničkih velikana 20. i 21. stoljeća.

Ulaz na sva događanja 5. festivala „Zagreb, grad poezije“ je besplatan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 21:13