KNJIŽEVNE PREPORUKE

Zaljubljuje se u starijeg fotografa. Njega podsjeća na pokojnu ženu kojoj nevjerojatno nalikuje...


Dora Šustić

 Darko Tomas/Cropix
Uz knjigu Dore Šustić, u knjižarama se mogu pronaći i djela Giuliana da Empolija, Karla Kimera, Rade Jarka...

Donosimo vam nove preporuke knjiga koje trenutačno možete pronaći na policama knjižara.

Giuliano da Empoli

Mag iz Kremlja

Literarni debi Giuliana da Empolija koji je 2022. osvojio nagradu Francuske akademije za roman godine. Protagonist romana je Vadim Baranov, fiktivni lik temeljen na Vladislavu Surkovu, jednom od Putinovih najbližih savjetnika u trenutku dolaska na vlast. (prev. Ana Šagi, Znanje)

image

Giuliano da Empoli

Znanje/

Almin Kaplan

Šušanj

Posljednji su mjeseci rata u Bosni, još se gine, a od pripovjedača daidža uporno zahtjeva da izmjesti majku iz groba u koji je ukopana, pripovjedač odbija, to se ponavlja sve do daidžine smrti, razgovori su minimizirani, služe samo u dokaz da se još hoda na dvije noge... (V.B.Z.)

image

Almin Kaplan

Vbz/

Dora Šustić

Psi

Nagrađeni i hvaljeni roman koji se našao u finalu nagrade tportala, izašao u maloj nakladi GK Rijeka, pojavljuje se u novom izdanju. Priča prati junakinju koja se zaljubljuje u starijeg fotografa kojem je, jer joj nevjerojatno sliči, tek reminiscencija na njegovu pokojnu ženu. (Fraktura)

image

Dora Šustić

Fraktura/

Karlo Kimer

Japan za vladavine šoguna

Knjiga detaljno opisuje najfascinantniji aspekt japanske povijesti - doba samuraja od nastanka, uspona, vrhunca i propasti. Ovo je prva knjiga na našem prostoru koja se bavi primarno šogunatom, a autor objašnjava japanske prilike koristeći se europskim iskustvima. (Durieux)

image

Karlo Kimer

Durieux/

Mark Wolynn

Nije započelo s vama

Depresija, anksioznost, kroničan bol, fobije, opsesivne misli... - moguće je da su korijeni tih problema u traumama naših roditelja, baka i djedova. Najnovija istraživanja potvrđuju da se traumatična iskustva prenose na buduće naraštaje. (prev. Aleksandra Barlović, Petrine knjige)

image

Mark Wolynn

Petrine Knjige/

Rade Jarak

Put na Solaris

Prepričavši na svoj način možda najbolji SF film svih vremena - "Solaris" Andreja Tarkovskog, koji je snimljen prema istoimenom remek-djelu Stanislawa Lema - romanom "Put na Solaris" Jarak je stvorio prvi remake u suvremenoj hrvatskoj književnosti. (Sandorf)

image

Rade Jarak

Sandorf/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:01