GIACOMO SCOTTI

‘Završio sam u zatvoru zbog jednog teksta, koji je bio protiv Tita i Jugoslavije. No, ja ga nisam napisao, podmetnut mi je‘

Giacomo Scotti: Razgovaramo povodom najnovije ”Priče, bajke i legende” koja je izašla ovih dana u izdanju riječke Naklade Val.

 Damir Skomrlj/CROPIX
Iz La Vocea su me poslali u 3. maj da popratim posjet Che Guevare. Kad je stigao do auta, Guevara me je pozvao da se sjednem kraj njega na zadnje sjedalo

"Znate, nisam imao neki laki život jer bi se uvijek našao netko kome ne bi pasalo to što sam pisao", govori Giacomo Scotti, novinar, pisac, prevoditelj, pjesnik i čovjek koji cijeli svoj život spaja dvije obale - hrvatsku i talijansku.

Rođen u malom mjestu Savianu kraj Napulja 1928., Scotti 1947. dolazi u Rijeku gdje ubrzo počinje književnu i novinarsku karijeru. Danas ima više od 200 objavljenih djela, među kojima se ističu zbirke pripovijedaka, bajki i drugih priča i pjesama za djecu, njih preko trideset, od kojih desetak na hrvatskom jeziku. Razgovaramo povodom najnovije "Priče, bajke i legende" koja je izašla ovih dana u izdanju riječke Naklade Val.

"Uvijek sam pokušavao u svom životu nadoknaditi ono što nisam imao kada sam bio...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. ožujak 2024 22:37