KNJIŽEVNE PREPORUKE

Život mlade žene koju prevelika blizina moći dovodi u smrtnu opasnost, i čuveni sarajevski čelist

Camille Laurens

 Damien Meyer/Afp/Profimedia/Damien Meyer/afp/profimedia
O knjizi ‘Djevojčica‘ napisali su da je ‘veliki feministički roman‘ i da ‘označava prekretnicu u ženskoj povijesti‘

Donosimo vam preporuke novih knjiga koje trenutačno možete pronaći na policama knjižara.

Maggie O‘Farrell

Bračni portret

Novi naslov nagrađivane britanske spisateljice kojoj je slavu donio roman "Hamnet". U ovom romanu govori o životu mlade žene koju prevelika blizina moći dovodi u smrtnu opasnost, a radnja se odvija u zimi 1561. godine. (prev. Damir Biličić, Profil)

image

Bračni portret

Profil/

Janja Vidmar

Ni koraka više

"Ni koraka više" Janje Vidmar, jedne od najčitanijih slovenskih književnica, priča je o življenju punim plućima umjesto odrađivanja te o svjetski poznatom hodočasničkom El Caminu, Putu sv. Jakova, koji je obilježio živote mnogih. (prev. Anita Peti Stantić, Ljevak)

image

Ni koraka više

Ljevak/

Mikołaj ŁoziNski

Stramer

Smješten u gradić Tarnów, roman "Stramer" bavi se sudbinom istoimene židovske obitelji. Nathan se iz Amerike vratio u Poljsku, svojoj velikoj ljubavi – Rywki. Početak je 20. stoljeća, njih dvoje zatječemo u tijesnu stanu sa šestero djece... (prev. Emilio Nuić, Hena com)

image

Stramer

Hena Com/

Camille Laurens

Djevojčica

Knjiga o kojoj su napisali da je "veliki feministički roman" i da "označava prekretnicu u ženskoj povijesti" te koje "prikazuje, okuplja i rasvjetljava sve evolucije, sve revolucije ženskog života u Francuskoj tijekom posljednjih pedeset godina". (prev. Vlatka Tor, Fraktura)

image

Djevojčica

Fraktura/

Sjón

Mjesečev kamen- Dječak koji nikad nije postojao

Glavni junak šesnaestogodišnji je Máni Steinn, gay mladić koji živi u društvu u kojem je homoseksualnost neprihvatljiva. "Mjesečev kamen" osvojio je najprestižnije islandske književne nagrade i preveden je na 19 jezika. (prev. Tatjana Latinović, V.B.Z.)

image

Mjesečev kamen

Vbz/

Haris Imamović

Vedran i vatrogasci

Glavni junaci romana su čuveni sarajevski čelist Vedran Smailović i vatrogasci – dvojica komandanata Sarajevske brigade te John Jordan, američki dobrovoljac koji se priključuje sarajevskim vatrogascima početkom 1993. godine. (Sandorf)

image

Vedran i vatrogasci

Sandorf/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:06