JEDINI NASTUP U REGIJI

OSNIVAČ LEGENDARNIH JURASSIC 5 PREMIJERNO STIŽE U ZAGREB Kultno ime svjetske DJ kulture Nu-Mark garantira gažu za pamćenje

 PROMO

DJ Nu-Mark, osnivač jednog od najutjecajnijih hip-hop bendova Jurassic 5, dolazi u zagrebačku The Garden Brewery u subotu 18. veljače. Bit će ovo njegov premijerni nastup u Zagrebu, kao i jedini u cijeloj regiji.

DJ-ingom se počeo baviti u Los Angelesu sa samo 13 godina, a u dva desetljeća Nu-Mark postao je istinski kolekcionar rijetkih ploča iz cijeloga svijeta. Njegova istančana glazbena produkcija i odlični live nastupi svrstavaju ga među najinovativnije DJ-eve današnjice, a toliko je usavršio vještine miksanja i produkcije da ga se smatra jednim od ključnih ljudi DJ kulture.

Kao član jednog od najutjecajnijih bendova i kultnog imena hip-hop glazbe Jurassic 5, DJ Nu-Mark obilježio je grupu sa svojim preciznim produkcijskim vještinama kao i jedinstvenim DJ nastupima. Produkcijski potpisuje neke od najvećih hitova koje su lansirale Jurassic 5, kao što je i 'What’s Golden'.

Kao solo izvođač Nu-Mark predstavio se 2004. instrumentalnim EP izdanjem 'Blend Crafters'. Remiksirao je radove Nasa i Damiana Marleyja, producirao glazbu za show 'Saturday Night Live Lonely Island', a zaslužan je i za tropical funk mix 'Take Me With You', na kojem pokazuje znanje iz latin, afro i balkan beata.

Debitantski album 'Broken Sunlight' otkriva sve njegove glazbene utjecaje i vlastite inovacije, a na njemu gostuju imena kao što su Aloe Blacc, Quantic, Large Professor ili A-Skillz.

Potpisni nastup Nu-Marka odnedavno je i Kids Toy Set s dječjim igračkama koje svira kao instrumente, a autor je i svjetski poznatog projekta Zodiac Tracks, serije kratkih remixeva izvođača koje su rođeni u određenom mjesecu.

Nu-Markovi nastupi već su dio legendarnih priča, a njegovu veličinu potvrđuje i činjenica da je jedan od glavnih aktera glazbenih dokumentaraca kao što su 'Scratch', 'KeepinTime', 'Coachella: The Movie' ili 'Rock the Bells - The Documentary', dok je on sam bio zaslužan za koprodukciju dva filma 'Battle Of The Year' u kojima glumi Ice Cube.

Najnovije izdanje iz 2015. suradnja je sa Slimkid3 iz Pharcydea, a kritičari su još jednom nahvalili sjajan album koji uključuje nastupe Mursa, Dela, Diamond D-a, Daronda i J-Livea.

Najstarija hrvatska radijska rap emisija 'Blackout' i ovoga puta u suradnji s The Garden Brewery dovodi velikana ovoga žanra u Hrvatsku.

Glazbena institucija koja je utjecala na poimanje hip-hopa i rapa na našim prostorima od sada se emitira na Radio Studentu, a emisiju 'Blackout' uređuje i vodi Phat Phillie. Uz njega iza pulta podršku daje i Soul Bader, član Hrvatske Funk Delegacije i urednik radijske funk & soul emisije 'Stank!', kao i DJ Chill, jedno od najvažnijih hip-hop imena u Hrvata.

Ulaznice u pretprodaji stoje 50 kuna, dok će na blagajni na ulazu biti 70 kuna.

Prvih 200 posjetitelja dobit će paketić specijalno dizajniranih 'Tha Git Down' Ziggi papirića iz Slovenije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 03:13