BEND 'THE MEN'

Poigravaju se žanrovima, ali u tome su uživali i bend i publika

Brooklynska petorka The Men trenutno je jedan od najpopularnijih bendova u svijetu indie rocka, a njihov dolazak u Močvaru nije mogao biti aktualniji, s obzirom na to da su novi album “New Moon” izdali prije samo tri tjedna.

Novi basist

I dok su se na prva dva albuma još držali punk zvuka s tračkom noisea i posthardcorea, u pripremi za “New Moon” obrisali su prašinu sa svojih starih ploča i utkali u njega utjecaje klasičnog rocka, americane, surf-rocka i countryja. No sve ono što smo o bendu znali unaprijed, na koncertu je palo u vodu, jer ovo je bio jedan od onih trenutaka kada s guštom možete ustvrditi da su studijske snimke benda i koncertne izvedbe miljama daleko jedne od drugih, u korist, naravno, ovih potonjih. Iako ih je newyorški Timeout ironično nazvao “Thurston Moore & The E Street Band”, The Men zapravo i sami uživaju u tome što se poigravaju žanrovima. Novi basist Ben Greenberg vrlo se prirodno uklopio u bend budući da je snimao njihova prethodna dva albuma, a dvojica gitarista, Nick Chiericozzi i Mark Perro, dijele vokalne dužnosti s klavijaturistom Kevinom Faulknerom pri čemu svaki donosi drugačiju aromu: od noise rocka i korištenja usne harmonike do punka na tragu Replacementsa i Hüsker Dü, pa sve do tiše “I Saw Her Face”, koja bi nekog neupućenog u njihov opus lako mogla navesti na krivi trag.

Eksplodirajuća scena

Jer pjesme koje su izveli u Močvari bile su sve samo ne tihe : bučne, s repetitivnim dionicama, izlazile su izvan okvira uobičajenog trajanja, pa iako su mi osobno najmanje legle psihodelične solaže, za razliku od neopravdanog hypea kanadskih Japandroids, The Men su opravdali reputaciju jednog od najzanimljivijih bendova eksplodirajuće brooklynske scene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 22:17