24-SATNO UŽIVANJE U GLAZBI

PREDSTAVLJEN 'LISINSKI NA OTVORENOME' Lisinski izlazi na ulice i trgove i dovodi glazbu do svih onih koji se nađu u blizini

 
 CROPIX

Uz taktove poznate pjesme Tereze Kesovije "Prijatelji stari gdje ste" otvorena je konferencija za medije na kojoj je ravnatelj Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog Dražen Siriščević najavio 24-satno uživanje u glazbi oko Lisinskog.

Inicijativa „Lisinski na otvorenome“ nesvakidašnje je glazbeno iskustvo koje će omogućiti posjetiteljima Lisinskog i svim prolaznicima svakodnevno i neprestano uživanje u glazbi, koje smo trenutno lišeni u našem Hramu glazbe zbog pandemije koronavirusa i posljedica izazvanih potresom.

Konferencija za novinare ravnatelja Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog Dražena Siriščevića održana je danas ispred glavnog ulaza u Dvoranu Lisinski, koji je ovom prilikom predstavljen i kao izlaz: kada je već nemoguće slušati glazbu u Lisinskom – Lisinski izlazi na ulice i trgove i dovodi glazbu do svih onih koji se nađu u blizini.

Na južnoj i zapadnoj strani pročelja Dvorane postavljeni su zvučnici iz kojih će 24 sata dnevno svirati glazba - svaki dan, iz tjedna u tjedan... Klasična glazba, popularna glazba, jazz-glazba, tradicijska glazba... teći će Vukovarskom ulicom i Trgom Stjepana Radića od danas pa do daljnjega.

Glazba koju su u Dvorani izvodili vrhunski umjetnici, ansambli i orkestri, i u ovim vremenima može doprijeti do svih ljudi dobre volje. Lisinski na otvorenome je festival glazbe, ali i povijesni dan za Dvoranu koja ponosno prkosi tišini koja nas okružuje.

Zagreb, 080520.
KD Lisinski
Drazen Siriscevic predstavio projekt Lisinski na otvorenome.
Na fotografiji: Drazen Siriscevic.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
CROPIX

"Nismo pristali na apsolutnu tišinu, odgovaramo glazbom", rekao je ravnatelj Siriščević. "Svirat će skoro dvjesto glazbenih primjera različitih glazbenih žanrova, a na displayu ispred zgrade prikazivat će se ime izvođača i naziv skladbe koja upravo svira. U kutu displaya stoji i tzv. Kalendar tišine - kalendar koji odbrojava dane, sate i sekunde od trenutka kad je Dvorana utihnula i koji će, nadam se, vrlo brzo otići u povijest", ustvrdio je ravnatelj.

Slavlje glazbe i ljudskog duha

Podsjetivši na slogan Lisinskog "Ne slušajte obećanja nego glazbu", Siriščević je istaknuo kako je Lisinski spojio i glazbu i obećanja. "Dvorana je održala obećanje da će uskoro iz nje ponovno svirati glazba, što se ovom inicijativom upravo i ostvarilo".

Lisinski open air slavit će glazbu i ljudski duh sve dok ne uspijemo ponovno ući u naše prostore i uživati u veličanstvenim izvedbama koje će nam s pozornice Lisinskog uskoro opet uživo pružati brojni vrhunski umjetnici iz cijeloga svijeta.

Čak i izvan koncertne dvorane, Lisinski nastavlja biti nepresušno vrelo neprocjenjivih doživljaja. Magično okružen glazbom, i u trenutnim okolnostima Lisinski je tu za sve svoje sugrađane i ljubitelje dobre glazbe.

Zagreb, 080520.
KD Lisinski
Drazen Siriscevic predstavio projekt Lisinski na otvorenome.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Šuvar / CROPIX

Uz nadu da će ova odluka puna ponosa na dosadašnji rad Dvorane Lisinski i puna prkosa prema sadašnjoj situaciji saživjeti s gradom i razveseliti ljude, ravnatelj je zahvalio svima koji su omogućili ovaj projekt. Osobito je zahvalio gradonačelniku grada Zagreba Milanu Bandiću na hrabroj podršci te ZAMP-u koji je omogućio da se Lisinski na otvorenome ostvari bez velikih novčanih naknada.

"Vidimo se u Lisinskom! Do tada uživajte u glazbi oko Lisinskog!", poručio je za kraj ravnatelj Dvorane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:51