PROMOCIJA U MSU

VIDEO: DIVINITIES OF THE EARTH AND THE WATERS Unuk Ede Murtića snimio konceptualni album o čovječanstvu i psihodeličnom putovanju u samoga sebe

 
 Promo

Mimika Orchestra promociju albuma “Divinities of the Earth and the Waters” održat će u petak, 25. svibnja, u zagrebačkom Muzeju Suvremene Umjetnosti.

Zvuk Mimika Orchestra može se opisati kao mješavina progresivnog rocka, jazza i tradicionalne glazbe, ali tu su i teški grooveovi, sintesajzeri, live elektronika i free jazz improvizacije.

“Divinities of the Earth and the Waters” konceptualni je album o čovječanstvu, zajedničkoj povijesti i kulturnoj povezanosti, ali i o psihodeličnom putovanju pojedinca u samoga sebe - svoje strahove i moralne dileme. Sve to predstavljeno je kroz niz događaja temeljenih na južnoslavenskoj i drugim balkanskim tradicijama, slavljima te glazbenim stilovima, a radnja prati protagonista od ranoga djetinjstva do sprovoda. Album sadrži 7 dugih kompozicija koje je napisao i aranžirao Mak Murtić (inače unuk našeg poznatog slikara Ede Murtića), a pod njegovom palicom izvelo ih je 30-ak glazbenika. Miks je radio Hrvoje Nikšić, mastering Petar Dundov, a za likovno oblikovanje i dizajn zaslužna je Jiao Guo.

Promo

Na zagrebačkoj promociji uradak “Divinities of the Earth and the Waters” bit će predstavljen u cijelosti. Uz orkestar, gostovat će i jedan od sudionika albuma Rob Milne (bas klarinet, saksofon) te skladatelj, autor, vokalist i istraživač tradicije sevdaha Damir Imamović.

Uz osebujan zvučni nastup osmišljen je i videozid autorice Ive Gavrilović, koji se veže uz cjelokupnu priču. Nastup u Muzeju Suvremene Umjetnosti, u vrhunski opremljenoj dvorani Gorgona, pratit će, za ovu prigodu proširen orkestar, s dodatnim i često gostujućim članovima iz Hrvatske te Slovenije.

Ulaznice u pretprodaji stoje 70, a na dan koncerta 80 kuna i mogu se kupiti u sustavu entrio.hr.

Nakon koncerta održat će se after party u klubu Spunk (NSB) s DJ-em Damjanom Morellom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 23:13