UOČI KONCERTA U ZAGREBU

VIDEO: EDITORS OBJAVILI NOVI SINGL S NOVOG ALBUMA Brutalni i uznemirujući spot nastao nakon posjeta izbjegličkim kampovima u Grčkoj

 
Tom Smith, frontmen Editorsa
 Mladen Pobi / CROPIX

Britanska rock petorka Editors objavila je novi singl “Hallelujah (So Low)” s nadolazećeg albuma “Violence”, čija turneja ih vraća u Tvornicu kulture u utorak, 17. travnja 2018.

Fotograf i dugogodišnji prijatelj benda Rahi Rezvani potpisuje režiju spota, a video za “Hallelujah (So Low)” jednako je brutalan i uznemirujuć kao što je i sama pjesma. Nabijena energijom, dodatna produkcija Benjamina Johna Powersa (Blanck Mass) savršeno se slaže s lirikom Toma Smitha, a nježne akustične melodije suprostavljene su elektroničkim i nadopunjene nemirnom gitarskom sekcijom.

Frontmen Smith napisao je pjesmu nakon posjete izbjegličkim kampovima u sjevernoj Grčkoj.

- Bilo je to jako dirljivo putovanje, na kojem sam vidio ljude koji žive u prašini i preživljavaju samo od pomoći drugih. Pjesma se glazbeno nadovezuje na akustičnu gitaru i ritam mašinu, sve je to bio dio jedne demo snimke, a onda je Justin smislio ovaj sjajni gitarski rif i znali smo da imamo odličnu pjesmu. Ovo je naše najrokerskije izdanje do sada i mislim da video savršeno portretira intenzitet pjesme, ali i nas kao benda - objasnio je Tom Smith.

Novi singl “Hallelujah (So Low)” objavljen je nakon “Magazinea”, a oba će se naći na albumu “Violence”, koji će biti objavljen 9. ožujka. Novi uradak šesti je album Editorsa i nasljednik sjajnog “In Dreama” iz 2015. godine. Produciran je od strane Lea Abrahamsa (Wild Beasts, Florence & The Machine, Frightened Rabbit) i samih Editorsa s dodatnom produkcijom Benjamina Johna Powera (Blanck Mass, Fuck Buttons).

Popis pjesama na albumu “Violence”:

1. Cold

2. Hallelujah (So Low)

3. Violence

4. Darkness At The Door

5. Nothingness

6. Magazine

7. No Sound But the Wind

8. Counting Spooks

9. Belong

Bend predvođen karizmatičnim Tomom Smithom jedan je od onih koji su u 15 godina karijere prilično puno pažnje posvetili Hrvatskoj. Dosad su u Zagrebu nastupali četiri puta, posljednji put u prosincu 2015., kada su bez problema rasprodali Tvornicu kulture.

Editors su nastali 2002. u engleskom Staffordu i poslije samo tri godine lansirani su među nove otočke rock zvijezde. Debitantski “The Black Room” iz 2005. osigurao im je nominaciju za prestižnu nagradu Mercury te nastupe na velikim festivalima poput Lollapalooze i Coachelle.

Nasljednik “An End Has A Start” dvije godine kasnije sjurio se ravno na prvo mjesto britanske top liste albuma te im donio prve nastupe na Glastonburyju. Najveći uspjeh polučio je treći album - “In This Light And On This Evening” (2009.), na kojemu se nalazi megahit “Papillon”, a njega je naslijedio sjajni uradak “The Weight Of Your Love” (2013.) te jednako uspješan "In Dream" iz 2015.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 170 kuna, a na dan koncerta iznosit će 200 kuna. Mogu se kupiti u Dirty old shopu (Tratinska 18), Rockmarku (Berislavićeva 13), Aquarius CD Shopu (Varšavska 13) i Branimir centru te na Eventim prodajnim mjestima i stranici www.eventim.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 20:29