GLAZBENA POSLASTICA

VIDEO: Japanski pionir jazz fusiona Ryo Kawasaki s bendom dolazi u The Garden Brewery

 
Ryo Kawasaki
 Promo

Britanska producentska kuća NuNorthern Soul Records premijerno dovodi sjajnog japanskog gitarista i kompozitora Rya Kawasakija koji dolazi s bendom u zagrebački The Garden Brewery u subotu 15. prosinca.

Jedan od pionira jazz fusion žanra, Ryo Kawasaki, zaslužan je za njegov razvoj sve od '60-ih godina do danas. Napisao je i objavio više od 300 pjesama za svoje albume, filmove, jazz balet ili druge umjetnike, a sve to u više od 50 godina profesionalne karijere.

U The Garden Breweryju pridružuje mu se Phat Phil Cooper, glazbeni kolekcionar koji više od dva desetljeća karijere svakako slovi za autoritet u DJ-ingu. Vlasnik NuNorthern Soul Records kuće, koja je sinonim za soul, jazz, hip-hop, disco i funk, u The Garden Breweryju predstavlja najbolju selekciju.

Od života u Tokiju, gdje je počeo kao profesionalni jazz glazbenik, radio s najutjecajnijim suvremenicima te je sa samo 24 godine proglašen jednim od najboljih jazz gitarista, Ryo je ubrzo debitirao na američkoj jazz sceni, gdje je razvijao svoj fusion jazz rock zvuk, a nerijetko su hip-hop i elektronička glazba sadržavali njegove samplove. Bio je zaslužan i za kreiranje gitarskog sintisajzera, eksperimentirao je s house i plesnom glazbom uz MIDI sekvencer za koji je programirao, te je tako utjecao na klupsku scenu New Yorka.

Surađivao je i turirao s nekim od jazz legendi Japana i SAD-a kao što su Masahiko Sato, Hidehiko Matsumoto, Yoshio Suzuki, Yousuke Yamashita, Gil Evans, Elvin Jones, Chico Hamilton, Dave Liebman ili Ted Curson. Nastupao je s brojnim bendovima, osnovao svoj label Satellites Records, pisao glazbu za balet i operu u Estoniji te se naposlijetku vratio jazz korijenima, a 2016. godine počinje nova etapa - Ryo Kawasaki i Level 8 band koji čine jedan od najboljih estonijskih basista Kaarel Liiv, klavijaturist Raun Juurikas i bubnjar Eno Kollom.

Vraćajući se korijenima i fokusirajući se na fusion, funk, soul i jazz-rock zvuk, Level 8 predstavlja njegovih 8 kreativnih faza, od Japana, SAD-a i Estonije, a novi istoimeni album sadrži 12 originalnih pjesama koje je skladao sam Ryo Kawasaki i sve je objavljeno prošle godine kao veliki jubilej i slavlje njegova 70. rođendana.

Večer će upotpuniti i Nick & Pepi, Adriatic Coasting dvojac koji je pokrenuo istoimenu radijsku emisiju i klupsku večer za “feel good” glazbu, a začetnici su i agencije koja promovira lokalne te međunarodne talente.

Na rasporedu je još jedna večer sjajne glazbe na jedinstvenoj lokaciji craft pivovare gdje pivo možete probati odmah s izvora. Ulaznice su 70 kuna u pretprodaji, a na ulazu će cijena iznositi 100 kuna. Dostupne su na Entrio.hr i svim prodajnim mjestima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:28