ZALIHA ĆE BITI DOVOLJNO ZA SVE

VIDEO: OMILJENI FESTIVAL OVE GODINE UVODI JEDNU VELIKU NOVOST INmusic u ponudu uvrstio i craft pivo koje se proizvodi u mladoj domaćoj pivovari!

 
 Sandra Simunovic / CROPIX

Organizatori INmusic festivala najavili su utorak kako će na ovogodišnjem izdanju, koje će se održati od 25. do 27. lipnja na jarunskim otocima, ponuditi i craft pivo, što ističu kao novost i na europskoj razini.

- U Europi ne postoji festival ove veličine koji u ponudi ima craft pivo - rekao je direktor festivala Zoran Marić na konferenciji za novinare, dodavši kako time festival pokazuje i da može biti platforma za mnoge industrije.

Suradnja s pivarskom industrijom nameće se kao prirodna jer, napomenuo je, niti jedan rock koncert ne može se zamisliti bez ponude piva.

- Kao jedan od rijetkih neovisnih festivala u Europi, INmusic nastoji podržati neovisne poduzetnike u Hrvatskoj kad god je to moguće i zajednički graditi uvjete za napredak domaćeg tržišta s međunarodnim dosegom - istaknuo je.

Za suradnju je odabrana mlada pivovara Crafter's, koja ima pogon u Dugom Selu i cilj joj je ostvariti veću dostupnost craft piva najširoj publici.

Andrej Andrlić, direktor Crafter's pivovare, kaže kako nema straha da na festivalu ponestane piva i da su, zahvaljujući novome pogonu, u mogućnosti zadovoljiti potrebe desetaka tisuća ljubitelja glazbe.

Najavio je kako će na festivalu ponuditi cijelu svoju selekciju piva po receptu nagrađivanoga majstora pivara Silvija Boroše, s naglaskom na Hopper, koji kombinira cvjetne, biljne i citrusne arome.

Ove se godine očekuje rekordan broj posjetitelja

Marić je rekao kako očekuje da će ovogodišnji INmusic imati rekordnu posjećenost te da će ulaznice u pretprodaji vjerojatno biti rasprodane brže nego lani, kad su "planule" tjedan dana prije početka festivala.

Prema nekim procjenama, zagrebački festival bi tijekom tri dana održavanja moglo posjetiti 90.000 ljudi, a s posjetiteljima kampa, u kojemu je 95 posto gostiju iz inozemstva, mogao bi doseći i sto tisuća.

- Prošle godine imali smo porast od deset posto stranih posjetitelja, što pokazuje da isti više nemaju predrasuda o Hrvatskoj koje su imali zbog nasljeđa rata, nesigurnosti, kao i loše infrastrukture - ocijenio je Marić.

- Festival doprinosi i promociji u segmentu kontinentalnoga turizma jer su većina festivala na obali strani, a Hrvatska im je samo prostor gdje se održavaju - venue, a mi smo dokazali da možemo raditi konkuretni festival na međunarodnoj razini - dodao je.

Jedan od zadnjih najavljenih izvođača za 13. INmusic je multiinstrumentalist i producent Témé Tan, koji nastupa u sklopu projekata Multikulturalizam u glazbi i Europavox. Odrastao je u Kongu, putovao Brazilom i Japanom, a baza mu je u Belgiji. Njegova glazba opisuje se kao odraz čovjeka koji se osjeća kao kod kuće na četiri različita kontinenta, ali i poštuje tradiciju. Stilski je spoj bossanove, elektro popa i world glazbe.

Ranije je najavljen i dolazak velikih izvođača: Queens Of The Stone Age, Nick Cave & The Bad Seeds, Interpol, Alice in Chains, David Byrne, St. Vincent, Portugal. The Man, The Kills, Bombino, Frank Carter & The Rattlesnakes.

Cijena trodnevne festivalske ulaznice za INmusic #13 je do 30. ožujka ili isteka zaliha 399 kuna, a dnevne ulaznice bit će u prodaji nakon objave festivalskoga programa po danima, odnosno u svibnju 2018. godine, ukoliko se festivalske ulaznice prije toga datuma ne rasprodaju. Cijena će ovisiti o programu po danima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:05