I ONI SU OSTALI DOMA

VIDEO: THE STROKES NOVI ALBUM PROMOVIRAJU NA 'PIRATSKOM' RADIJU 'Pozdrav, zatvorenici Zemlje, nadamo se da ćemo vas zabaviti dok traje karantena'

 
The Strokes
 ernesto rogata / Alamy / Alamy / Profimedia

Američki rock bend The Strokes objavio je prvi album u sedam godina - "The New Abnormal", čiju je promociju prilagodio novonastaloj situaciji pokrenuvši serijal videorazgovora pod nazivom "Pirate Radio Strokes Show".

Uz opis da je riječ o "pet momaka koji govore o stvarima o kojima ne znaju ništa", na YouTubeu je već emitirana prva epizoda u kojoj članovi benda otkrivaju što rade u izolaciji i kako se nose sa situacijom u kojoj je za milijune glazbenika preko noći gotovo sve stalo s obzirom na otkazivanje koncerata, snimanja i raznih projekata.

- Pozdrav, zatvorenici Zemlje, poput mnogih i mi smo ostali doma. U svjetlu svega što se događa, nadamo se da ćemo vas zabaviti dok traje karantena - poručili su obožavateljima.

U opisu projekta kažu kako su dugo sanjali o tome da pokrenu piratski radio uz novi album i u njemu bi sudjelovali osobno, no on se sad pretvorio u videochat.

Kroz neobavezan razgovor, svaki iz svoga doma, pjevač Julian Casablancas, gitaristi Nick Valensi i Albert Hammond Jr, basist Nikolai Fraiture te bubnjar Fabrizio Moretti dotaknuli su se raznih tema, podijelili s publikom poneku anegdotu iz svojih života i karijera te se prisjetili Billa Withersa i pogledali njegovu live izvedbu pjesme "Lean On Me".

"The New Abnormal" šesti je album tog popularnog njujorškog benda. Producirao ga je Rick Rubin, sniman je u Shangri-La Studios (u Malibuu), a naslovnicu krasi "Bird on Money" slavnog Jean-Michela Basquiata.

Uoči njegova izlaska već su predstavili singl "Brooklyn Bridge To Chorus" koji je, izvijestio je hrvatski distributer Menart, imao odlične reakcije i ocjene relevantnih glazbenih medija.

Na albumu pomalo proročkog naslova devet je pjesama - "The Adults Are Talking", "Selfless", "Brooklyn Bridge To Chorus", "Bad Decisions", "Eternal Summer", "At The Door", "Why Are Sundays So Depressing", "Not The Same Anymore" i "Ode To The Mets".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:00