TRODNEVNI OPEN-AIR SPEKTAKL

VIDEO: ZVUČNA DOMAĆA IMENA UZ BOK SVJETSKIM ZVIJEZDAMA 'A Weekend Block Party' nudi puno više od glazbe pod otvorenim nebom

 
Ivona Kovačević, Sergej
 Promo

"A Weekend Block Party", novi gradski festival pod otvorenim nebom, održat će se od 30. ožujka do 1. travnja u zagrebačkoj The Garden Brewery na Žitnjaku. The Garden i Pozitivan ritam timovi udružuju snage i najavljuju proljeće uz legendarne Lee Scratch Perryja i Mad Professora live, Pharoahe Moncha te jak line-up lokalnih izvođača, sve upakirano u plesni petak, dub subotu i hip-hop nedjelju.

U maniri prave kvartovske zabave u dvorištu pivovare, trodnevni open-air događaj predstavit će i sjajne popratne sadržaje. Na rasporedu je radionica DJ-inga koju vodi DJ Venom, klupski DJ i turntablist, višestruki prvak Hrvatske te finalist svjetskog i europskog prvenstva. Plesna škola Funkadelik pokazat će street i klupske stilove plesa te njihov razvoj kroz funk, break, hip-hop, house i dancehall glazbu. Cijela hip-hop nedjelja ne bi bila potpuna bez graffiti umjetnika koji će dati posebnu vizualnu dimenziju događaju. PDV će osigurati odličan kutak s glazbenim merchom, kao i sjajnu kolekciju njihovih izdanja ploča. Kraj vikenda time postaje savršen za cjelodnevno druženje u dvorištu pivovare uz izbor The Garden craft piva i hrane kojih neće nedostajati niti tijekom cijeloga "A Weekend Block Partyja".

Sjajna produkcija dugog blagdanskog vikenda bit će pogonjena i Funktion 1 sustavom. Događaj priziva i toplija vremena jer je "A Weekend Block Party" i najava ljetne festivalske sezone, a kupci ulaznica po pretprodajnim cijenama za ovaj događaj ostvaruju popuste od 10% na kupovinu ulaznica za Love International i Seasplash festivale na prodajnim mjestima Entria u The Garden Brewery i Pločniku.

Odlična glazbena postava raspoređena je u tri dana. Plesni petak 30. ožujka otvaraju Zagreb All Stars DJs, a Felver, Sergej i Ivona Kovačević, neka su od najpoznatijih zagrebačkih imena koja su obilježila scenu, a tu je i sjajni Ilija Rudman, eklektični i disco producent i DJ. Pridružuje im se Grim, koji dolazi čak s Ibize, a svoju selekciju predstavljaju i residenti pivovare Nick & Pepi.

Promo
Sergej

Promo
Ivona Kovačević

Dub subota 31. ožujka rezervirana je za Lee Scratch Perryja, glazbenog producenta i inovatora, živuću legendu i jednog od najoriginalnijih izvođača svih vremena. Od '50-ih godina utjecao je na dub, reggae, techno i ska žanrove, a ovaj dobitnik Grammyja poznat je i po suradnji s Bobom Marleyjem te je svrstan i na Rolling Stone ljestvicu 100 nautjecajnijih izvođača svih vremena. U live nastupu pridružuje mu se dub legenda Mad Professor koji je godinama u vrhu UK i svjetskog dub zvuka, jako cijenjen u miksanju albuma, po legendarnim nastupima, ali i remiksevima za Massive Attack ili Sade. Lokalni Dubolik & Lo Peaks, kao i Dr. Obi & Anja G, predstavljaju roots, dub i bass, a priključuju im se i bend One Dread, kao i Bass Culture Sound System, najstariji zagrebački reggae crew.

Hip-hop je zajednički nazivnik za glazbenu selekciju u nedjelju 1. travnja. Pharoahe Monch, međunarodno cijenjeni hip-hop umjetnik iz Amerike, dostavlja svoje kompleksne stihove i besprijekorne rime koje ga zbog njegova jedinstvenog stila svrstavaju u sam vrh žanra. No Fakin DJs iz UK-a donose svoja glazbena otkrića na vinilima, a tu je i Mad Nice. Naš Phat Phillie, jedan od hip-hop autoriteta, predstavit će svoju selekciju, a sjajna Hrvatska Funk Delegacija, pravi istražitelji vinila, donose moćni funk i soul zvuk.

Promo
Felver

Promo
Dr. Obi & Anja G

The Garden i Pozitivan ritam timovi kreatori su hrvatske festivalske scene više od desetljeća, a događajima koji sežu preko Istre i Dalmacije postavili su Hrvatsku na festivalsku mapu svijeta. Prva zajednička suradnja stavlja Zagreb na popis nezaobilaznih gradova Europe. "A Weekend Block Party" ujedno je i službena najava ljetnih festivala u organizaciji dva promotera te će predstaviti ukupno 10 ljetnih događaja - Love International, Defected Croatia, Dekmantel, Soundwave, SunceBeat, Hospitality, Seasplash, Outlook, Dimensions i Slurp.

"A Weekend Block Party" pod zagrebačkim otvorenim nebom oživljava istok grada, predstavlja sjajnu glazbenu selekciju, craft pivo, hranu, radionice i umjetnike, poput sjajnog Lunara, koji je zaslužan za vizualni identitet ovog događaja.

Ulaznice su dostupne u sustavu Entrio.hr. Pretprodajna cijena za sva tri dana je 220 kuna. Dnevne ulaznice za petak u pretprodaji su po 70, a za subotu i nedjelju po 90 kuna. Na dan događaja, ulaznice za subotu i nedjelju stajat će 120 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 18:39