FILMOVI, KONCERTI I PREDAVANJA...

ZABAVA U VARAŽDINU Let 3 i Električni orgazam glazbene su zvijezde 9. Trash film festivala

 Screenshot

VARAŽDIN - Udruga Trash i ove je godine, uz suorganizaciju Grada Varaždina i Varaždinske županije, pripremila četverodnevni zabavni program s pjevanjem pod nazivom 9. Trash film festival koji će se od srijede, 10. rujna do subote, 13. rujna održavati u Kinu Galerija i na Trgu Kralja Tomislava u Varaždinu. Posjetitelji će i ove godine u sklopu festivala moći uživati u zabavnim filmovima amaterskih filmaša, odličnim koncertima i poučnim predavanjima.

U sklopu festivala bit će prikazano 75 filmova amaterskih filmaša iz cijelog svijeta, a u glazbenom dijelu programa nastupit će Let 3, Električni orgazam, Ella, Bezbeli Apstraklije, D'Elvis i The Fakin Lajsne. Svečano otvaranje festivala bit će održano u srijedu, 10. rujna na Trgu Kralja Tomislava, a scenarist, redatelj i glavni glumac ceremonije otvaranja festivala je poznati varaždinski umjetnik i performer Ivan Mesek. Festival će biti zatvoren u subotu ceremonijom dodjele festivalskih nagrada „Zlatnih motorki“ koje će dodijeliti stručni žiri u kojem su ove godine filmski snimatelj Mirko Pivčević, glumac Frane Perišin i glazbenik Saša Antić.

U popratnom dijelu programa bit će održano i predavanje publicista, novinara, urednika i glazbenika Anđela Jurkasa pod nazivom „Trash u glazbi“, projekcija filma „Mamula“ redatelja Milana Todorovića u kojem jednu od glavnih uloga tumači legendarni glumac Franco Nero te popularni Zombie walk kojeg će voditi poznati majstor filmske maske Miroslav Lakobrija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 03:14