OPASNA VOŽNJA

AUSTRALSKA POLICIJA ZAUSTAVILA AUTO KOJI JE JURIO 122 KM/H Kad su vidjeli tko je za volanom ostali su u šoku

Vozilo je jurilo 122 km/h na dijelu ceste gdje je ograničenje, zbog prolaska kroz naselje, 70 km/h
 iStock / Getty Images

U australskoj otočnoj državi/pokrajini Tasmaniji policija je u subotu navečer zaustavila automobil 18 kilometara južno od grada Launcestona zbog prevelike brzine, piše Guardian.

Vozilo je jurilo 122 km/h na dijelu ceste gdje je ograničenje, zbog prolaska kroz manje naselje, 70 km/h. No, velika brzina nije ono što je šokiralo policajce. Kada su došli do vozila, u njemu su sjedile tri osobe - 21-godišnjak bez vozačke dozvole, 16-godišnjakinja i za volanom - 12-godišnja djevojčica!

Narednik Phil Summers potvrdio je da su policajci ostali u šoku kada su vidjeli djevojčicu koja je vozila, po njezinom priznanju, auto svoje rođakinje: "Ovo je užasan primjer potpunog ignoriranja sigurnosti vozača i svih ostalih osoba u prometu. Ovaj je incident mogao završiti tragično!"

Iako nije toliko rijetko da policija u zabačenim dijelovima australske divljine ulovi tinejdžere za volanom, ovaj slučaj je poseban: "Do sada smo znali uloviti mladiće i djevojke kako voze bez dozvole u blizini svojih farmi, ali vrlo rijetko ih ulovimo na glavnoj cesti usred noći. Kombinacija brzine od 122 na sat i neiskustva vozačice smrtonosna su kombinacija."

Inače, ova 12-godišnjakinja nije rekorder u brzoj, ilegalnoj vožnji kad su njezine vršnjakinje u pitanju. Prije dvije godine u državi Victoria jedna je djevojčica vozila 160 km/h prije nego što ju je zaustavila policija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. kolovoz 2022 09:37