OTKRIVENA TAJNA AFERA

'Bila sam tinejdžerska ljubavnica Johna F. Kennedyja usred Kubanske krize, a oralno sam zadovoljila i njegova savjetnika'

Mimi je nevinost izgubila od najmoćnijeg čovjeka svijeta, ali nije požalila

John F. Jennedy , jedan od najpoznatijih predsjednika SAD-a, imao je vezu sa Mimi Alford, 19-godišnjom pripravnicom u Bijeloj kući, otkriva njena knjiga ' Bila jednom tajna: Moja veza s predsjednikom Johnom F. Kennedyjem i nakon nje', piše New York Post .

Afera je trajala 18 mjeseci, baš u vrijeme Kubanske krize, a završila se njenim odlaskom iz Bijele kuće i udajom.

Sve je počelo tako što je Mimi, danas 69. godišnja baka koja živi u New Yorku, koristeći obiteljske veze dobila posao u službi predsjednika Amerike u ljeto 1962. godine. Nakon četiri dana rada u medijskom odjelu dobila je poziv na kupanje u bazenu Bijele kuće. Tamo je već bio i Kennedy, koji je često plivao kako bi smirio kroničnu bol u leđima.

Mimi i predsjednik su se odmah sprijateljili, a nakon kupanja je dobila poziv na zabavu.

Došao je i Kennedy, a Mimi, koja je popila malo više nego što je trebalo, našla se u predsjedničkoj spavaćoj sobi.

Kennedy je bio nježan, a Mimi je nevinost izgubila od tada najmoćnijeg čovjeka svijeta. Kennedy se ostatak večeri ponašao kao da je bila riječ o najnormalnijoj stvari na svijetu, ali Mimi ga je i dalje zvala 'gospodine Predsjedniče'.

Službeni automobil ju je odveo kući, a afera se nastavila sljedeći tjedan.

- Činjenica da me želio najslavniji i najmoćniji čovjek Amerike samo je pojačala moje osjećaje do točke na kojoj odbijanje nije dolazilo u obzir. Zbog toga nisam rekla 'ne' gospodinu predsjedniku. To je najbolji odgovor koji mogu dati - objasnila je Mimi svoje ponašanje tih godina.

Afera se od tog trenutka samo zahuktala, a Mimi je otkrila kako uživa u društvu s predsjednikom. Ponekad bi s njim provela cijelu večer, a ponekad bi njihovi susreti bili kratki.

Kada se jednom susrela s potpredsjednikom Lyndonom Johnsonom, Kennedy je izgubio živce. Zapovjedio joj je da ga se kloni, očito uvjeren činjenicom da bi Johnson mogao iskoristiti informaciju o aferi protiv njega.

Kako je bi mogli slobodno komunicirati počeo je koristiti alias Michael Carter.

Kada je na jesen otišla natrag na fakultet Kennedy je bio pun pitanja, očito iskreno zainteresiran za njenu budućnost i školovanje. Tjedan dana nakon što je došla na fakultet dobila je poziv od Kennedyja. Pozvao ju je na zabavu u Washington, Jackie je bila na putu.

Tijekom jednog posjeta Kennedy je bio usred Kubanske krize, događaja koji je umalo uništio svijet.

Iako su mnogi povjesničari dobro proučili ponašanje američkog predsjednika tih 13 sudbonosnih dana, nitko od njih nije znao što je rekao njoj.

- Radije bih da su mi djeca crvena nego mrtva (rather red than dead) - kazao joj je Kennedy.

Ali predsjednik je imao i mračnu stranu. Opet su bili u onom istom bazenu, a Kennedyjev pomoćnik David Powers, koji je za njihovu aferu znao od početka, odmarao se na rubu. Kennedy je napola u zafrkanciji rekao Mimi da 'opusti' Davea.

- Znala sam na što misli. To je bio izazov da Daveu Powersu pružim oralni seks. Mislim da predsjednik nije mislio da ću to doista i napraviti, ali sram me priznati da jesam. Predsjednik je gledao bez glasa - prisjetila se Mimi. Kennedy se nakon toga ispričao oboma. Kasnije je pokušao napraviti istu stvar i sa svojim bratom Teddyjem, ali Mimi ga je tada rezolutno odbila.

Bilo je i dirljivih trenutaka, jer Mimi bila uz njega kada je plakao čitajući pisma sućuti zbog smrti svog sina Patricka Bouviera Kennedyja.

Posljednji put ga je vidjela samo sedam dana prije atentata u kojem je izgubio život.

Mimi mu je rekla da odlazi te kako će se udati.

- Znam, ali svejedno ću te nazvati - bilo je posljednje što joj je Kennedy rekao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 20:49