'ODMAH JE ZASPAO'

BISTE LI VI DOJILI SVOG NEĆAKA? Objavom da je dojila dijete svoje sestre ova je žena pokrenula zanimljivo pitanje

 Facebook/Meg Nagle

Meg Nagle, blogerica i laktacijska konzultantica iz australskog Queenslanda, pokrenula je debatu na internetu kada je objavila fotografiju sebe kako doji svojeg nećaka, prenosi Daily Mail.

Nagle, inače majka troje djece, trenutno doji svog sina od gotovo četiri godine jednom na dan. Dodala je da je odluka o dojenju četveromjesečnog nećaka bila njezin posljednji izbor budući da nema više puno mlijeka.

'Pokušala sam mu dati bočicu s njezinim mlijekom, no on ju nije prihvaćao', napisala je Nagle. 'Vidjela sam da je umoran pa sam izvadila dojku i počela ga dojiti. Zaspao je u roku od nekoliko minuta.'

I dok je većina žena poduprla njezinu odluku, bilo je i onih koje se nisu složile.

'Žao mi je... Dojenje je osobna veza između majke i djeteta', napisala je jedna žena. 'Osim ako se radi o izvanrednoj situaciji, protiv sam', dodala je druga. 'Mislim da je to krivo', zaključila je treća. Komentari mnogih žena su se usredotočivali na vezu majke i djeteta koja se formira putem dojenja te su rekle da nisu htjele izgubiti tu vezu. 'Ja sam za i mislim da je to super', rekla je jedna komentatorica koja podupire odluku.

Na pitanje je li njezina sestra odobrila potez, Nagle je dodala da je pitala sestru te da je ona rekla da može. Većina žena je ipak podržala i njezinu odluku i ideju o zamjenskim dojiljama, a mnoge se podijelile svoja iskustva s dojenjem tuđe djece.

'Ja sam dojila dijete svoje prijateljice dok sam ga čuvala. Naravno s njezinim odobrenjem', napisala je jedna žena. 'Odmah je zaspalo. Najbolja stvar ikad.'

'Voljela bih da je društveno prihvatljivije dijeliti dužnost dojenja. Puno je lakše od patnje s bočicama', dodala je jedna druga komentatorica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. svibanj 2024 18:49