ZVIJEZDA MARISOLA

Bivša djevojka podigla tužbu: Soros me je tukao i varao. To će ga koštati 50 milijuna dolara!

Ugledni Sorosev odvjetnik William Zabel tvrdi da Adriana samo želi novac i traži odbacivanje tužbe

Mogla je to biti prava bajka sa sretnim završetkom. Ali kako u stvarnom životu nema bajki, tako se i ova naizgled romantična priča na kraju izrodila u izvrnutu varijantu “Ljepotice i zvijeri”, ako je suditi po onome što priča dama jer muškarac šuti. Ona je Adriana Ferryr (28), brazilska glumica koja je slavu stekla kao zvijezda brazilske sapunice “Marisol” koja je i u Hrvatskoj imala velik broj gledatelja, a zatim se uputila u New York kako bi studirala na sveučilištu Columbia.

On je George Soros (81), jedan od najpoznatijih svjetskih burzovnih mešetara, židov rođen u Mađarskoj koji je nakon pada Berlinskog zida pokrenuo institut Otvoreno društvo kako bi mladim istočnoeuropskim demokracijama pomogao u tranziciji.

Romantična veza

Sve je počelo 2006. kad se njih dvoje našlo na istom mjestu i lijepa je Brazilka zapela za oko bogatašu (Forbes procjenjuje Sorosev imutak na 14,5 milijardi dolara).

Prije nekoliko dana svjetski su mediji prenijeli kako je Adriana podigla tužbu protiv svog bivšeg dragog navodeći niz razloga, prije svega “emocionalnu patnju”, ali i fizičko zlostavljanje, te da traži novčanu naknadu u iznosu od 50 milijuna dolara. Veza, koju je Adriana opisala kao “romantičnu i toplu”, pukla je, kao što se moglo i očekivati, zbog novca i navodne Soroseve grubosti i preljuba.

“Prve tri godine naše veze nikada mi ništa nije poklonio, čak ni za rođendan. Tek nakon tri godine dao mi je nešto novca za troškove, ali to je bilo to. Nikada mi nije platio najam za stan niti dao džeparac”, žali se Adriana.

No, izgleda da joj to nije smetalo jer tvrdi kako je očekivala da će se njih dvoje konačno skrasiti. A onda su počeli problemi.

Gađao je lampom

Naime, Adriana je zaželjela svoj stan i Soros joj je, tvrdi, rekao neka potraži neki zgodan koji će joj kupiti preko svoje tvrtke kako bi izbjegao plaćanje poreza. I ona ga je našla, cijena, prava sitnica - 1,9 milijuna dolara, na Manhattanu. Početkom 2010. Soroseva tvrtka kupuje stan, ali u ožujku Soros iznenada prekida vezu. No, već u lipnju su opet zajedno, a onda šok.

U kolovozu, dok su ležali u krevetu u Sorosevu stanu, on joj je hladno rekao da neće dobiti stan jer ga je on dao svojoj drugoj djevojci, Tamiko Bolton (39), koju je vodio sa sobom na putovanja tvrdeći da mu je ona “medicinska sestra”. Počela je prepirka i Adriana kaže da je Soros u jednom trenutku naprosto “pukao”, udario je, počeo je daviti, a zatim je gađao stolnom lampom koja se razbila, a ona je stala na krhotine i razrezala nogu (poslije je dobila tri šava). Pozvala je i policiju, ali nakon uviđaja nije bilo nikakve tužbe.

Emocionalne boli

Nakon toga ju je, tvrdi Adriana, Soros zvao preko sekretarica, a zatim osobno. Opet su se našli i veza je u studenom procvjetala, tako dugo dok ona nije došla s prijedlogom da joj kupi novi stan, ovaj put za “samo” 4,3 milijuna dolara.

Kad mu je počela pričati o stanu, on joj je, kaže Adriana, odbrusio da joj ne kani kupiti nikakav stan i tada je veza konačno pukla. “To je namjerno nanošenje emocionalnih boli”, tvrdi Adriana. Kad je pak riječ o tužbi, bivša brazilska glumica tvrdi da nije riječ o novcu. Ugledni Sorosev odvjetnik William Zabel pak rekao je da se u ovom slučaju radi samo o novcu. “Soros je čovjek koji je preživio holokaust, on je veliki filantrop. Mislite li da on tuče žene?” Odvjetnik je izjavio da će tražiti odbacivanje tužbe.

Živi u istoj zgradi gdje i nova djevojka

Adriana Ferryr je u travnju ove godine odbila prijedlog Georgea Sorosa da za određenu svotu novca pristane da ne raspravlja javno o njihovoj vezi te da ga ne tuži.

Privatni detektivi

Umjesto toga, Adriana se odlučila osvetiti svom bivšem dragom na dosta bizaran način. Naime, uspjela je pronaći osobu koja stanuje u istoj zgradi na Manhattanu u kojoj se nalazi stan koji je Soros kupio, a zatim ga dao svojoj drugoj djevojci Tamiko Bolton.

I uspjela je nagovoriti svog novog prijatelja da joj iznajmi svoj stan te se tako uselila u željenu zgradu. U tužbi je pak njezin odvjetnik naveo kako je taj čin izludio Sorosa (u istoj su mu zgradi sadašnja i bivša ljubavnica) koji je, navodno, počeo koristiti sva dopuštena sredstva kako bi Ferryr istjerao iz zgrade.

Sustavno zlostavljanje

Navodno ju je počeo zlostavljati, a angažirao je i privatne detektive koji je danonoćno prate, što kod nje izaziva dodatnu tjeskobu i strah za vlastiti život.

U cijelu se priču aktivno uključila i Tamiko Bolton koja se pak za pomoć obratila kućnom savjetu, tvrtki koja upravlja zgradom i portirima kako bi iz zgrade otjerali Adrianu jer tvrdi da je sustavno zlostavlja. ( Ž. T. )

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:32