ŠTEDNJA ILI KREDIT

BIZNIS KOJI NIKAD NEĆE PROPASTI Želite li vjenčanje u Splitu, evo koliko će vas koštati

 Tom Dubravec / CROPIX

Svatko ima svoju viziju ‘najvažnijeg dana u godini’, no želite li nešto tradicionalno, uobičajeno, poput bijele vjenčanice, torte od krokanta, žive glazbe cijelu noć, mesine u izobilju, a pritom živite u Splitu, tada računajte na minimalno 80 tisuća kuna troška, piše Slobodna Dalmacija.

‘Košta, i to puno, ali ja sam, da bih smanjila troškove, na zadnjem splitskom Danu vjenčanja uspila dogovorit puno popusta. Matičar, taksene marke, prijave nekih 150-200 kuna. Poslije smo išli u crkvu, časnama sam za uređenje dala 200 kuna. Običaj je fratru dati od 200 kuna do sto eura. Vjenčanicu sam unajmila u Hercegovini za tri tisuće kuna, ovdje koštaju nemilo, samo te proba na sat dođe od 80 do 150 kuna. Cipele san uzela na sniženju za 700 kuna, bile su 1500, a sami smo napravili i pozivnice, darove za goste i ukrase za revere’, ispričala je mladenka koja je ovo ljeto rekla sudbonosno ‘da’.

U cijenu za mladu ulazi i rublje, podvezica, bižuterija, šminka, frizura, pedikura, manikura, pa su tu još pozivnice, zahvalnice, cvijeće, uređenje sale, kićenje auta, baloni, foto i DVD…

Cijena hrane u prosjeku se kreće od 30 do 42 eura, no može skočiti do iznad 60 i više. Kolači su od 35 kuna po kilogramu, torte od 120 kuna pa naviše, krokanat 800 do 1800 kuna. Prsten ćete teško naći za manje od 1500 kuna, uvjerava mladenka. Za bend treba izdvojiti minimalno 1200 eura, no poznatiji pjevači naplaćuju do pet-šest tisuća eura. Želite li se vjenčati na nekoj posebnoj lokaciji, to računajte kao dodatni trošak.

‘Svaka će mlada kasnije možda i zaboraviti što je jela na svojoj svadbi. Ali zato će se do kraja života sjećati svoje vjenčanice. Imala sam klijentica koje su radije iz jelovnika izbacile jedno jelo da bi sebi priuštile vjenčanicu iz snova. Možda se kriza osjeća samo kroz interes mladenki za cijenom vjenčanice. Prije su manje to pitale nego danas’, kaže Gordana Franić iz splitskog Salona vjenčanica ‘Glamour Sposa’ za Slobodnu Dalmaciju.

Mnogi će za ovaj poseban dan iznajmiti luksuznu limuzinu, a za to treba izdvojiti oko 150 eura na sat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 10:40