DEZINFICIJENS

BRIGA ZA ZDRAVLJE NA PRVOM MJESTU Učinkovita dezinfekcija ključ je sigurnosti našeg zdravlja, a najbolji proizvodi dolaze iz domaće proizvodnje

 

Krizne situacije poput ove koju je donio koronavirus zahtijevaju radikalne i brze reakcije. Brojne su se tvrtke našle pred velikim izazovima, a neki su iznimno brzo uspjeli prilagoditi svoje poslovanje novonastalim uvjetima. Među njima je KG Zelina, inače najveća punionica i uvoznik vina u Hrvatskoj, kojoj je sintagma „dobra kapljica“ ove godine poprimila još jedno značenje, pa se više ne odnosi samo na vinsku kapljicu, nego i kapljicu dezinficijensa.

KG Zelina je sve do kraja 2018. godine bio dio Badela 1862, a nakon preuzimanja njihov investicijski plan je krenuo u pravom zamahu realizacije te su uložili velika sredstva kako bi osuvremenili proizvodne kapacitete i ubrzali poslovne procese. Niti izbijanje koronakrize nije usporilo taj rast, već su nastavili zacrtanim tempom proizvodnje posvetivši se u većoj mjeri portfelju proizvoda za dezinfekciju koji se nalaze pod okriljem brendova Dezinko i KG Clean.

Otkako je početkom ožujka počela pandemija bolesti COVID-19, u pogonima u Svetom Ivanu Zelini zaposlili su i pet novih djelatnika, organizirali smjenski rad te izvršili nabavku linija za punjenje i time značajno povećali proizvodne kapacitete.

- Radimo u jednoj smjeni u punionici, ali punimo na tri linije. Proizvodnja PET ambalaže radi u dvije smjene, no i tu je povećan kapacitet jer je puštena u rad još jedna puhalica - ističe direktor tvrtke Goran Kovačić te nastavlja: - Djelatnici su se maksimalno angažirali i uvelike pridonijeli povećanju kapaciteta, što je uprava tvrtke prepoznala te smo ih nagradili uskrsnicom u iznosu od 1800 kuna – kaže.

U KG Zelini strogo se drže propisanih standarda kada je riječ o sigurnosti rada i obavljanja poslovnih zadataka. Tako se dezinfekcija proizvodnih prostora provodi dva puta dnevno, a svaki kamion koji ulazi u krug tvrtke dodatno dezinficira se sredstvom za dezinfekciju Dezinko.

Spomenuta dva brenda postali su najtraženiji i najpopularniji proizvodi iz ponude jer omogućavaju brzu i učinkovitu dezinfekciju. Dezinko - sredstvo za dezinfekciju ruku i radnih površina na bazi etilnog alkohola od 70-75% - namijenjeno je za sve prostore, počevši od proizvodnih pogona pa sve do ljekarni i svih formata trgovina, dok je KG Clean sredstvo za dezinfekciju ruku. Ovi dezinficijensi nalaze široku primjenu u trenutnim okolnostima uvjetovanima pandemijom bolešću COVID-19, no sasvim sigurno će kao prevencija ostati u primjeni i nakon što ova kriza prođe.

Kada je riječ o volumenima koja se nude na tržištu, Dezinko dolazi u pakiranjima od 200 ml, 250 ml, 500 ml, 1 L i 5 L, ali po zahtjevu kupaca isporučuju i u rinfuzi po tisuću litara. KG Clean dolazi u pakiranju od 2,5 ml za jednokratnu upotrebu te u pakiranjima od 1 L i 5 L.

Potražnja je u ožujku dosegla maksimum te je isporučeno više od 250.000 litara ovih proizvoda u svim pakiranjima. Iz tvrtke su iznimno brzo reagirali te osigurali dodatne proizvodne kapacitete, alkohol i ostale sirovine za proizvodnju pa tako sada mogu mjesečno isporučiti i do 600 tisuća litara dezinfekcijskih sredstava.

Dezinko i KG Clean certificirani su i registrirani pri Ministarstvu zdravlja RH te se mogu pronaći u gotovo svim velikim trgovačkim lancima u Hrvatskoj, ali i u manjim trgovinama i ljekarnama te su dostupni putem internet trgovine, a krenuli smo i u izvoz za Sloveniju, Austriju, Njemačku i Crnu Goru.

- U ovim je izvanrednim okolnostima najvažnije sačuvati zdravlje naših građana te osigurati uvjete za nastavak društvenog i ekonomskog života. U KG Zelini svakodnevno radimo na tome da stvorimo što sigurnije uvjete rada naših djelatnika i svih naših kupaca. U tim smo nastojanjima odmah po izbijanju pandemije donirali 586 litara dezinfekcijskog sredstva Stožeru Civilne zaštite RH, a početkom svibnja tome smo pridodali još jednu donaciju od 840 komada proizvoda u pakiranju od 500 ml. Ovom bih se prilikom želio zahvaliti tvrtki EZ d.o.o. iz Busovače u BiH, koja nam je osigurala PET ambalažu i predoblike za proizvodnju, tvrtki Cristalco iz Švicarske koja nam isporučuje etilni alkohol i tvrtki ETI-Tisak iz Zagreba koja nam je osiguravala isporuku etiketa u roku od 24 sata - zaključio je Goran Kovačić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:43