SAMO JE ŠEIKA U NJEZINOJ LIGI

Carla Bruni nikog ne pušta blizu trona

Supruga francuskog predsjednika u Dioru dobila je bolje ocjene od najbolje odjevene Engleskinje Samanthe Cameron

ZAGREB - Susret francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja i novog britanskog premijera Davida Camerona odvijao se krajem tjedan u Londonu pred očima kamera i javnosti i prolazio prilično glatko. Stoga je mnogima bilo zanimljivije kako će proći susret prvih dama.

Paradiranje pred trudnicom

Samanthi Cameron bio je to prvi veliki test iz stila. Budući da joj je u goste dolazila bivša super manekenka koja iz stila ima samo izvrsne ocjene, zadatak joj nije bio nimalo lak. Uz to, SamCam, kako je zovu na Otoku, sedam mjeseci je trudna, te se nikako nije mogla boriti svim raspoloživim ženskim oružjima. No Samamntha je odlučila kad već ne može biti vitka - bude visoka. Stoga je nabacila par opako špicastih Jimmy Choo štikli i obukla crno bijelu kombinaciju dizajnerice s Novog Zelanda Emilije Wickstead. Carla se pojavila u Diorovoj uskoj, sivoj haljini koja je otkrivala njene noge više nego inače.

Malo ravnopravnih žena

Pomalo bezobrazno paradirala je pred trudnom ženom svojim savršenim tijelom, ali ipak si nije mogla priuštiti štikle - Sarkozy je niži od nje.

Samanthina kombinacija je bila nespretan spoj crne haljine bez naramenica i bijele bluze koja nije nimalo išla u prilog njenom dekolteu. Frizura je izgledala kao da je nabrzinu prošla češljem prije no što će pred brojem 10 Downing Streeta dočekati dostavu, a ne ženu s naslovnica Voguea, te je ostao dojam kako se ipak nije pripremila najbolje. No, Samantha u slobodno vrijeme nosi odjeću iz Marks&Spencera, a Carla najbolje dizajnere.

SamCam stoga treba skinuti kapu za hrabrost što nije ni trepnula dok se slikala kraj Carle. Rijetke su supruge političara koje su to učinile i “ostale na nogama”. Jedna od njih je šeika Mozah Bint Nasser Al-Missned iz Katara. Iako je Carla na primanju u Parizu nosila svilenu dugu safirnu haljinu bez naramenica, šeika je bila u haljini boje rubina koja je bila jednako impresivna, a imala je i veće dijamante.

Uz Carlu je još ravnopravno uspjela stajati Sonsoles Espinosa, supruga španjolskog premijera José Luisa Rodrígueza Zapatera. Michelle Obama parirala je Carli samo zavaljujući svojoj visini, prekrasnom tenu i hrabrom stavu. Na testu je čak pala i španjolska princeza Letizia, bivša novinarka. Iako Carla i ona imaju jednako lijepe figure, pri susretu se činilo kako se Letizia jednostavno previše trudila.

Otkako je prije dvije godine izišla iz predsjedničkog aviona kao Sarkozyjeva supruga, Carla takve pogreške jednostavno ne radi. No, ovaj susret nje i Samanthe Cameron, pokazao je kako žena britanskog premijera ipak ima nešto što Carla nikako ne može kupiti - simpatičnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:21