ELVIS PRESLEY

Cijelog je života bio jako usamljen. Smrt majke nije prebolio...

Jedan od najodanijih prijatelja, član Memphis mafije piše o Elvisovoj samoći i neuklopljenosti u društvo

George Klein, jedan od najintimnijih prijatelja legendarnog kralja rock’n’ rolla Elvisa Presleyja, otkrio je u svojoj knjizi “Elvis: My Best Man” nepoznate detalje o kraljevom privatnom životu koje kultnog zabavljača prikazuju u potpuno drugačijem svijetlu. Naime, George je bio član slavne “Memphis mafije” koju su sačinjavali Elvisovi najbolji prijatelji još iz djetinjstva i koji su pratili pjevača na svim turnejama. Upravo je Geoge odlučio progovoriti o neizmjernom osjećaju samoće koju je kralj cijeloga života nosio u sebi i pokušao sakriti tako što se potpuno bacio u već poznate poroke rock’n rolla - drogu, seks i zabavu.

Tučnjave zbog frizure

Klein je upoznao Elvisa kao 13-godišnjeg sramežljivog i ismijavanog dječaka koji se nije mogao uklopiti u društvo jer je odbijao nositi tada poplarne traperice koje su ga podsjećale na radnu odjeću njegove siromašne obitelji. Isticao se svojom jedinstvenom frizurom sa zaliscima koja ga je učestalo stajala napada od starijih dječaka. Jednom prilikom su mu pokušali i odrezati, zaliske, ali je tada u pomoć uskočio Red Wes, dječak kojeg su se svi u školi bojali i koji je kasnije također postao član Elvisove mafije.

- George i Red bili su jedini koji me u školi nisu maltretirali i to im nikada neću zabraviti. Zato su i postali dio mog elitnog društva prijatelja - izjavio je jednom prilikom Elvis.

Pronalazili mu djevojke

Članovi njegove mafije bili su njegovi zaposlenici koji su pjevača pratili na turnejama, ali njihov je jedini zadatak bio da se druže s usamljenim Elvisom i pronalaze mu djevojke.

- Ne moraš ništa raditi osim biti uz mene - rekao je Presley svom prijatelju Georgu kojemu je kasnije bio i vjenčani kum te ga darivao brojnim poklonima poput Cadilaca, para pozlaćenih pištolja te zlatnog prstena. George je tako postao Elvisova sjena i bio svjedok njegove neobične navike, a ona je bila učestalo noćno posjećivanje pogrebnih poduzeća. Elvis je bio fasciniran leševima i pogrebnicima, od kojih je tražio da mu pokažu nova pristigla tijela.

- Elvis je čak vodio svoje djevojke u obilaske. Naime, maknuo bi plahtu s mrtvog tijela i ukoliko su cure mogle podnijeti pogled na leš, znao je da mogu podnjeti sve - otkrio je George.

Majku je obožavao

Tijekom turneja Georgeov zadatak bio je i pronalaženje atraktivnih djevojaka koji su kasnije partijale s Elvisovom ekipom. Imao je mnogo ljubavnica, a za neke je samo želio da budu uz njega.

George je uvjeren kako bi glazbena ikona i danas bila živa da njegova majka, koju je obožavao, nije preminula već u 46. godini života.

- Graceland, filmovi, albumi... sve je to bilo za moju majku, a sada više ne može u tome uživati - priznao je Elvis svom prijatelju nakon majčina sprovoda 1958. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 18:00