NEVJEROJATNA PRIČA

DJEČAK OBOLIO OD RIJETKOG OBLIKA ENCEFALITISA Od sportaša do nepokretnog tinejdžera u godinu dana, Dino treba pomoć

 Screenshot RTL video

Možda niste čuli za Dinu Jurića Šestića iz Vrbanje kod Županje, no na njegovu priču sigurno nećete ostati ravnodušni.

Dino je najmlađa osoba u Hrvatskoj koja ima izuzetno rijetki oblik encefalitisa. Ima 17 godina i već 14 mjeseci potpuno je prikovan za krevet u zagrebačkoj klinci Fran Mihaljević iako je prije toga bio perspektivan sportaš, piše RTL .

Bavio se taekwondoom, bio je viceprvak Hrvatske i spremao se ući u reprezentaciju.

Prije godinu i pol dana počele su ga mučiti nesanica, bolovi u vratu i gubitak pamćenja i liječnici su mu vrlo brzo postavili dijagnozu. ‘Njegova bolest je vrlo neobična, radi se o paraneoplastičkom encefalitisu. Dakle, on ima upalu mozga, potaknutu protutijelima koja se stvaraju u njegovu organizmu’, objasnio je infektolog Branko Miše s klinike dr. Fran Mihaljević, dodajući da ni u literaturi nisu pronašli tako mladog pacijenta s istom dijagnozom.

Bolest se obično javlja kod starijih pacijenata, a prati je tumor, no Dini tumor nije pronađen, piše RTL .

Dinini roditelji trenutno su nezaposleni kako bi mogli boraviti u Zagrebu uz sina, gdje su morali i iznajmiti stan. Veliku podršku šalju mu prijatelji iz škole koji su organizirali humanitarne akcije i otvorili račun za pomoć njegovim roditeljima te pokrenuli Facebook grupu za pomoć. S računima im pomažu i nastavnici Obrtničko-industrijske škole u Županji, a roditelji se samo nadaju da će im se javiti netko sa sličnim iskustvom, tko bi im mogao uliti novu nadu, utješiti ih ili savjetovati.

Dini možete pomoći uplatom na račun HR9524850033200136733.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 06:43