NEVJEROJATNO

VIDEO: POSLIJE OVOGA O SMRTI VIŠE NEĆETE MISLITI ISTO Kada pogledate ovaj video sve će biti drugačije, kažu svi koji su ga gledali

 iStock

Kada jednom pogledate ovaj kratki video, promijenit ćete mišljenje o smrti. Barem tako tvrde mnogi koji su ga već vidjeli.

Naime, izjave britanskog pisca i filozofa Alana Wattsa ukomponirane su u snimku koja govori o smrti. Watts je godinama želio promijeniti percepciju o umiranju jer, kako je govorio, živimo u svijetu gdje nam je na svaki mogući način dano na znanje da je smrt strašna stvar pa je on tu percepciju pokušavao promijeniti.

Watts je vjerovao da ćemo ako se duboko zagledamo u prirodu smrti i umiranja, promijeniti način razmišljanja i prihvatiti smrt kao dio životnog procesa.

- Tko kaže da ste trebali preživjeti? Tko vam je dao ideju da ćete živjeti vječno? Umiranje je na neki način časno jer na taj način radimo mjesta za one koji dolaze poslije nas - govorio je Watts.

- Svojoj djeci prenosite baklju, kako je vi ne biste morali stalno nositi, dolazi vrijeme kada je možete predati i reći: Sada ti idi - još je jedna od izjava.

Alan je preminuo u listopadu 1973. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 07:31