MAMA PONEKAD ZNA BITI NAJGORI PR

Moj Borut nije govorio do četvrte godine, a i danas sve radi krivo

Slovenski premijer javno je progovorio o svom odnosu s majkom, no ona mu nije ostala dužna. U intervjuu je rekla i da joj je drago da je se sin sjetio, s obzirom na to da je lani bio samo četiri puta kod kuće u Šempetru
Slovenia's Prime Minister Borut Pahor arrives at an European Union Heads of States summit in Brussels June 17, 2010. REUTERS/Eric Vidal (BELGIUM - Tags: POLITICS BUSINESS)
 Reuters

ZAGREB - Majka slovenskog premijera Boruta Pahora , Iva Pahor Martelanc, i dan danas je iznenađena činjenicom da njezin sin uopće posjeduje dar govora s obzirom na to da, kako tvrdi, do svoje 4. godine nije znao reći niti slova.

Nezadovoljna Vladom

Priznala je to u ekskluzivnom intervjuu za slovenski tjednik Reporter umirovljena “gospa” Pahor Martelanc, koja je u živahnom razgovoru vrlo otvoreno komentirala i rad sinovljeve vlade, rekavši da je sve što ona radi krivo te da bi bila vrlo zadovoljna kada bi Slovenija već sutra imala prijevremene izbore. “Sve što ta vlada radi krivo je”, konstatirala je umirovljena krojačica, koja je spremno odgovorila i na neka neugodna pitanja o sinu, rekavši da je nije iznenadilo niti razočaralo što je on rekao o njoj, odnosno o tome kakva je bila kao majka. “Nije rekao ništa osim onoga čemu sam ga podučila.”

Strogi odgoj

“Na koncu konca, je li neki grijeh ako sam ga kao majka prva odgojila i davala mu naputke? Istina je da ga nisam hvalila kad bi napravio nešto dobro, a tako su odgajali i mene. A za to ih ne mogu tužiti, jer su i njih učili da budu takvi. Tja, zašto bi me uopće morali hvaliti ako sam za sebe učinila nešto dobro?”, pitala je tijekom intervjua premijerova majka novinarku Reportera te potom zaljučila: “Očitala bih mu i bukvicu kada nije bio poslušan. To je bio prijenos odgoja. Kada bih danas opet imala dijete, pohvalila bih ga za svaku najmanju stvar.”

To što je odlučio javno progovoriti o svojem nekadašnjem odnosu s majkom te time pokrenuo lavinu reakcija o tome što je sve spreman javno reći, Iva Pahor Martelanc sinu nije predbacila: u intervjuu je rekla kako joj je drago da je se sin sjetio s obzirom na to da je lani bio samo četiri puta kod kuće u Šempetru. Premijer, kojeg svi inače zovu Barbika , i koji je u srednjoj školi majci bio maneken za njezine kreacije, jednom je naime ispričao kako se majci požalio na to što je postao premijer, a potom od nje dobio savjet da se ne žali jer nezaposlenih ima i previše.

‘Nisam ga hvalila’

“Nikada nisam primijetila da je više uplašen zato što ga nisam pohvalila. Poslušao bi me, ali je pitanje što je radio kada bi izašao van. Nije me sve pitao, ali bi mi možda kasnije rekao što je napravio”, dodala je majka slovenskog premijera u intervjuu, kazavši i da vjeruje svom sinu kada tvrdi da on nije otac djeteta svoje nekadašnje šefice kabineta Simone Dimic te da se nikada nije uplitala u razmirice svog sina, pa tako ni one između njega i nevjenčane supruge Tanje Pečar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 23:21