DEPRESIVAN DAN

Osjećate se loše? Ne očajavajte, jer niste sami: 3. siječnja jedan je od NAJGORIH dana u godini

Ukoliko vas danas muči loše raspoloženje ne očajavajte jer niste sami. Naime, 3. siječnja smatra se jednim od najdepresivnijih dana u godini, piše Daily Mail .

Osim loših vijesti o stanju ekonomije, raspoloženje vam kvari i kraj novogodišnjeg raspoloženja, ono 'slijetanje' koje nas zahvati kada završe i posljednji tulumi, a kolače smo uglavnom sve pojeli.

Kako je pokazalo istraživanje u Britaniji, provedeno na više od 13 tisuća ljudi, u protekloj godini su nas iscrpile brige s novcem, kriminalom, a vijesti o nemirima na ulicama također nisu pretjerano optimistične.

- Na prvi pogled se čini kao da je vijest o tome da je danas jedan od najlošijih dana u godini samo još jedna loša vijest, ali mi volimo vjerovati kako nam ta informacija daje snagu. To je i vremenska prognoza. Kada znate da će biti hladno i mokro, uzmete kaput i kišobran pa tek onda izađate vani. Vijest o tome kako je 3. siječnja depresivan dan omogućit će vam da bolje pripazite na svoje zdravlje, ali i da se pripremite na tuđe namrštene poglede. Budite tolerantni prema drugima - izjavio je Jon Cousins, utemeljitelj stranice Moodscope , koja se bori protiv depresije.

Osim 3. siječnja, kao depresivan dan se navodi i 17. siječnja, takozvani Blue Monday.

Najsretniji dani, pokazalo je istraživanje, bili su 27. kolovoza, kada je 52.9 Britanaca izjavilo kako je sretno, a odmah iza sa 48.3 sretnih ispitanika bio je 15. ožujka.

Koliko depresija može biti zabrinjavajuća pokazuje i podatak da je Bitanija odlučila uložiti 2 milijuna funti u istraživanje o tom fenomenu, a rezultati bi trebali biti objavljeni ovog ljeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 01:07