FRANCUSKA

Crna pantera koja je uhvaćena nakon što je pobjegla iz stana u kojem je ilegalno držana kao kućni ljubimac ukradena iz zoološkog u koji je smještena

 
 Profimedia, AFP, Cristina DEVULDER

Crna pantera, koju je stanovnik grada Armentièresa na sjeveru Francuske držao kao kućnog ljubimca, a koja je u petak pobjegla iz stana u kojem je držana, ukradena je iz zoološkog vrta u kojem je zbrinuta nakon što je uhvaćena na krovu jedne od zgrada po kojima je koračala nakon bijega iz stana "vlasnika", piše The Independent.

Pantera je u petak kroz otvoreni prozor stana pobjegla te je prošilrila paniku među lokalnim stanovništvom. Životinja je ubrzo uspavana i uhvaćena te prebačena u Zoološki vrt Maubeuge.

A handout image made available by the Ligue Protectrice des Animaux du Nord de la France (LPA-NF) on September 19, 2019, shows a Black Panther after it was captured by French firefighters wandering along the roof guttering of a building in Armentières, northern France on September 18, 2019. The big cat, owned illegally by a private individual, was captured as it
Profimedia, AFP, Cristina DEVULDER

No, osoblje zoološkog vrta u utorak je po dolasku na radna mjesta uočilo da je pantera nestala. Lopovi su, naime, provalili u njezinu nastambu.

"Životinja je bila njihova jedina meta", rekao je gradonačelnik Armentièresa Arnaud Decagny za AFP te dodao da su lopovi značajan trud uložili u obijanje brava i izbjegavanje sigurnosnih kamera.

Policija trenutno pregledava dostupne snimke sa sigurnosnih kamera.

Lokalna organizacija za zaštitu životinja rekla je da je pantera 6-mjesečna ženka.

Pantera je odmah nakon bijega iz stana na sebe privukla pažnju stanara obližnjih zgrada. "Prelijepa je, čudesna za vidjeti uživo", rekao je jedan od stanara za novine La Voix du Nord.

A handout image made available by the Sapeurs-pompiers du Nord on September 19, 2019, shows a Black Panther walking along the roof guttering of a building in Armentières, northern France early evening on September 18, 2019. The big cat, owned illegally by a private individual, was captured as it
Profimedia, AFP, HO

Osoblje zoološkog vrta u kojem je bila zbrinuta zabrinuto je za nju jer životinji u ovoj fazi razvoja nedostaje snage.

Policija trenutno traži osobu koja je panteru držala kao kućnog ljubimca zbog kršenja zakona o držanju opasnih životinja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:16