HUMANITARNI KARAKTER

Đani Stipaničev gala koncertom 'To je tvoja zemlja' u Lisinskom odaje počast glazbenoj legendi Vici Vukovu

 
Đani Stipaničev
 Promo

Jedan od najboljih hrvatskih tenora Đani Stipaničev s veseljem se priprema za gala koncert "To je tvoja zemlja", koji nas očekuje u utorak, 5. veljače u 20 sati u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. Omiljeni glazbenik iznimno je ponosan što će predvoditi jedinstveni koncert u čast Vici Vukovu. Za tu priliku najavljuje poseban glazbeni repertoar ispunjen emocijama i sjećanjem na prekrasno stvaralaštvo ove legende hrvatske glazbe.

Promo
Đani Stipaničev

- Na nadolazećem koncertu zajedno ćemo uživati u interpretacijama Vicinih pjesama koje su od Opatijskog festivala 1959. godine pa sve do gašenja njegove karijere 1971. ostavile toliki opus kvalitetnih, velikih, himničkih pjesama. Prekrasne izvedbe kao što su 'Pismo ćali', 'Zvona moga grada' i druge samo su dio posebnog repertoara. Ovim putem pozivam sve da dođu na koncert koji ima humani karakter. Bit će to prekrasna večer sjećanja na našeg velikana Vicu Vukova - istaknuo je Đani Stipaničev.

Uz njega, na koncertu će nastupiti i diva Radojka Šverko, Tomislav Bralić, klapa Ragusavecchia te posebna gošća - Vicina unuka Vita Vukov. Revijalni zvuk i nezaboravnu gala večer upotpunit će orkestar Zagrebačke filharmonije pod dirigentskom palicom Krešimira Batinića.

Koncertom "To je tvoja zemlja" Hrvatska liga protiv raka obilježava 52. godišnjicu uspješnoga rada, a sav prihod od ulaznica namijenjen je za pomoć oboljelima od raka kojima je ista najpotrebnija. Koncert se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, Vlade RH, predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, Gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića i Gradske skupštine Grada Zagreba.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti na blagajni KD Vatroslav Lisinski i u sustavu Ulaznice.hr.

Promo
Đani Stipaničev

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. studeni 2022 13:48