NA PREKRETNICI

Danijela Dvornik: Zadovoljna i sretna piše roman o ljubavi s Dinom

Nakon deset godina i deset kilograma manje voli se gledati u ogledalu, osjeća se fantastično i napravila je ‘generalku’ umjesto da potone u depresiju i prepusti se tuzi
 Biljana Gaurina/CROPIX

ZAGREB - Osam je sati u prosinačko jutro, vani je debelo ispod minusa i puše sjeverac. Oni koji žure na posao radije bi odspavali još koji sat. Ali ne i Danijela Dvornik koja je već počela sa svojim treningom u fitness klubu Virtus, koji zna potrajati i do tri sata.

- Stalno sam imala na umu da trebam napraviti nešto za svoje tijelo, pa odgađala za sutra, prekosutra, sljedeći ponedjeljak ... Našla bih tisuću razloga da odgodim vježbanje - kaže 43-godišnja udovica pjevačke zvijezde Dine Dvornika

Zbogom prejedanju

Ona je od ožujka ove godine krenula u žestoki obračun s nakupljenim kilogramima. Zbog sebe. Sve je počelo kad su je pozvali s jednog internetskog portala da uđe u program skidanja kilograma na tri mjeseca. Imala je 89 kilograma na svoja 173 centimetra visine i kad je vidjela da joj se težina topi i da se bolje osjeća, više nije mogla stati. Prvih mjesec dana bilo je pakleno, ali povratak na staro nije dolazio u obzir. Osim što je pratila strogi režim vježbanja, Danijela je promijenila i prehranu.

Nije više bilo palačinki i pohanog mesa, te prejedanja u sitne sate. Danas je deset kilograma lakša. Jutro počinje kavom, žitaricama i voćem, a za ručak jede meso, povrće i salatu. Nađe se tu i shake, dvopek, integralni kruh; tjestenina i riža samo jednom tjedno.

- Ja si mogu priuštiti takav ritam jer nemam neku veliku obitelj za koju bih morala kuhati. Ella baš i nije presretna mojim načinom prehrane, ali ona jede kao ptičica i za nju mi nikada nije teško nešto napraviti. Žene koje se vrte oko štednjaka stalno dolaze u napast. Kada te netko iznervira, kažeš: pojest ću ovaj sendvič, pa nek’ sve ide k vragu. Hrana ti dođe kao utjeha - kaže ona.

Može i bez Nove godine

Ne brine je ni Božić koji dolazi kada gastronapasti vrebaju sa svih strana.

- Nema šanse da se prejedam za blagdane. Sarma i francuska salata ionako mu već idu na živce. Pored toliko recepata, mi stalno jedemo isto - kaže ona.

Za Novu godinu ne planira ništa posebno; da se nju pita, mogli bi je i ukinuti. Ipak, dat će šansu ponekom domjenku koji joj uleti u raspored.

Liposukcija podbratka

No, od 1. siječnja 2011. planira još žešće krenuti u režim treniranja i doći do 70 kilograma. Da bi ustrajala u svojoj odluci, na hladnjak je nalijepila fotografiju žene u njezinim godinama koja je u dvije godine od svog tijela uspjela napraviti čudo i izgleda spektakularno. Uz to, u hladnjaku ima samo hranu koju jede. Nedjeljom Danijela hoda Medvednicom i popne se do Puntijarke. Obično ide s prijateljima, ali samo onim muškim, koji ne odustaju na pola puta i ne kukaju da ih sve boli.

- U početku mi je trebalo do gore između dva i pol i tri sata. Sada stignem za sat i deset minuta. Krenem u deset i do jedan sam već doma - kaže ona.

Osim što se posvetila fizičkoj kondiciji, Danijela je nedavno bila na liposukciji podbratka kod doktora Rajka Tončića, a sređuje i gornje zube. Odavno je htjela srediti podbradak, ali su je svi odgovarali od toga. No, došlo je vrijeme za “generalku”.

- Ljudi kažu budi zadovoljna s tim što imaš. Ali, zašto čovjek ne bi bio zadovoljniji sobom? Žalim što to nisam napravila i prije - iskrena je Danijela. Priznaje da se danas voli gledati u ogledalu, što nije radila punih deset godina. Voli svoje tijelo, ne taji da je maknula kvržicu na nosu i napravila liposukciju.

Cijeli članak pročitajte u Tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:27