Besplatni kazališni festival

DARUJEMO VAM NAJBOLJU PREDSTAVU 2019. GODINE Novi naslov u našem online kazalištu je osvojio Zlatni studio po izboru publike

 

Shakespeareov “Rikard III.”, predstava Dramskog kazališta Gavella u režiji Aleksandra Popovskog, koja je 2019. godine osvojila Zlatni Studio Jutarnjeg lista za najbolju predstavu glasovima čitatelja i publike, nova je besplatna predstava koju vam poklanjamo u sklopu akcije #ostajemdoma gledam i slušam.

Na našem portalu prikazano je prethodno 12 naslova iz različitih hrvatskih kazališta i raznovrsni su, kako bi različita publika na našem online kazališnom festivalu pronašla štogod za sebe. “Rikard III.” redatelja Popovskog donio je novi način viđenja Shakespeareova kralja, i to sukladno obličju zla u današnjem svijetu.

Zavodljiva hulja

Ovovremeni Rikard simpatičan je i infantilan, a iskonski gad. Izvanredno u predstavi odvratan Ozren Grabarić zavodljiva je hulja, upravo kao što se zlo u suvremenom svijetu nerijetko pojavljuje kroz privlačnu masku, među ostalim, populizma.

Predstava je “moderna partitura” s novim prijevodom Andyja Jelčića i izgovorom teksta koji je u balansu između nekakvog artificijelnog i uličarskog izgovora Shakespearea na pozornici. Gavellin “Rikard III”. zanimljiv je i kao redateljsko čitanje Shakespearea kroz neke spretno i balansirano uklopljene asocijacije iz kulture tv serija kraja 20. i početka 21. stoljeća, te kao predstava sjajne glazbe i iznimnog glumačkog ulaganja. Ozren Grabarić bio je nominiran za kazališnu nagradu Zlatni Studio u kategoriji najboljeg glumca za naslovnu ulogu u Shakespeareovu “Rikardu III.”, kao što je Bojana Gregorić bila nominirana za ulogu Kraljice Margarete.

Glume: Ozren Grabarić, Filip Šovagović, Bojana Gregorić Vejzović, Živko Anočić

Više o predstavi pročitajte OVDJE.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter


Sve o kampanji #OSTAJEMDOMA doznaj na jutarnji.hr/ostajemdoma

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 15:02