PRIMITE SE POSLA

DESET RAZLOGA ZBOG KOJIH ĆETE ODMAH PRIONUTI NA ČIŠĆENJE RADNOG STOLA Djelovat ćete profesionalnije i biti efikasniji

Business people shaking hands, finishing up a meeting
 iStock

Bilo da je riječ o vašem radnom stolu kod kuće ili na poslu, pronađite pravi trenutak da se riješite svih neželjenih stvari koje se bespotrebno na njemu nalaze.

Evo i deset razloga zašto.

Osjećat ćete se bolje

Vjerovali li ne, kada organizirate stvari koje se nalaze na stolu, osjećat ćete se bolje. Ako ste organizirani na poslu, i stvari u privatnom životu ćete lakše obavljati.

Bit ćete efikasniji

Ako je sve na svom mjestu, nećete bezveze trošiti vrijeme na pronalaženje onoga što vam treba.

Djelovat ćete profesionalnije

Ako se šef nađe u Vašoj blizini, a radni stol vam izgleda kao da je tornado prošao preko njega, on zasigurno neće misliti da su vaše organizacijske vještine na visokoj razini pa trebate pripaziti kakav dojam odajete.

Malo pomalo

Ako svoje radno mjesto budete sređivali malo pomalo, nikada se nećete dovesti u situaciju da radite potpunu reorganizaciju.

Možete naići na nešto što ste već dugo tražili

Pismo, izvješće iz banke, recept koji vam se jako svidio. Velika je vjerojatnost da ćete naići na nešto što ste nedavno zagubili.

Važne dokumente treba držati na sigurnom

Čišćenjem stola bit ćete u prilici sve važne dokumente staviti na jedno mjesto i osgurati se da ne dođe do njihovog gubitka.

Prostor za rad

Ako ste dosad pregovarali i obavljali sastanke okruženi hrpom papira, sada ćete napokon uživati u pogledu na ostale suradnike i više prostora za rad koji imate.

Prionite na čišćenje

Tko zna kakva se kombinacija klica i bakterija nalazi u vašoj tipkovnici, pogotovo ako za radnim stolom jedete i pijete. Ostatke hrane i ljepljive mrlje prestanite skrivati s papirima - vrijeme je da očistite svaku površinu na kojoj provodite osam sati dnevno.

Vaš dom ne treba izgledati kao da ste na poslu

Ako radni stol imate I u svom domu, to ne znači da on mora izgledati isto kao i na poslu. Slobodno ga ukrasite fotografijama članova vaše obitelji i šalicama sa šaljivim motivima koje su pune olovaka, a riješite se svega što vas podsjeća na pravo radno mjesto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 12:37