'MIRIS POBJEDE'

DIREKTOR LEVI'SA OBJASNIO ZAŠTO NIKAD NE BISTE TREBALI PRATI TRAPERICE 'Evo, ja mrlje sa svojih levisica čistim četkicom za zube...'

Pranje veša je neizbježno, no zahvalni smo na ljudima kao što su direktor i pred Levi'sa koji nam žele olakšati život - barem malo
 FooTToo/iStock

Predsjednik uprave Levi'sa Chip Bergh tvrdi da nikada ne biste trebali oprati svoje traperice, prenosi Independent .

Premda će ta tvrdnja zasigurno izazvati zgražanje onih kojima ideja o hodanju uokolo u prljavoj odjeći nije bliska, Bergh je objasnio da on sve mrlje na svojim trapericama čisti pojedinačno i to četkicom za zube.

U razgovoru za časopis Fortune, Bergh je pojasnio da je htio potrošačima promijeniti način razmišljanja o prljavom vešu.

'Nakon što smo završili s nošenjem nekog odjevnog predmeta, automatski ga bacamo u prljavi veš. Kvalitetan par traperica ne treba skoro nikad prati u perilici za rublje', rekao je Bergh.

Berghov argument podupire činjenica da pranje dobrog para Levisica zapravo oštećuje materijal te da predstavlja neopravdani trošak vode. Bergh pritom nije jedini stručnjak za traper koji savjetuje ne pranje, odnosno iznimno rijetko pranje traperica.

Internetska stranica Hiut Denim savjetuje da se sirovi traper ne pere prvih šest mjeseci nošenja. Što duže budete nosili traperice bez pranja, bolje će izgledati smatra Hiut Denim.

'Traperice će vam bolje izgledati jer će indigo izblijedjeti na mjestima gdje se od svakodnevne upotrebe pregiba. Od opetovanog sjedanja i ustajanja, stavljanja i vađenja ruku i mobitela iz džepova te svih drugih svakodnevnih aktivnosti traperice će vam izgledati super. Ako traperice operete u perilici za rublje i prije nego što je šest mjeseci isteklo, indigo će se isprati jednolično i magija će nestati', piše Hiut Denim.

S druge strane, Nudie Jeans želi ohrabriti sve da ustraju jer će nakon uloženog vremena 'vaše traperice postati kao vaša druga koža, savršenog prilagođene vašem tijelu'.

'Ako usporedite miris novih taperica i ekstenzivno nošenog para prije pranja, pobjednik je jasan. Miris nošenih bi vjerojatno mogao probuditi mrtve, ali to je nedvojbeno miris pobjede', piše Nudie Jeans.

Nekoliko najvećih proizvođača traperica savjetuje da traperice preko noći stavite u zamrzivač kako biste ubili bakterije, a možete ih samo malo izračiti na suncu, dok neki kažu da ih trebate namočiti u hladnoj vodi i potom osušiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 10:08