IVANA OMAZIĆ

DIZAJNERICA IVANA OMAZIĆ U ZAGREB JE DOŠLA IZ MILANA 'Samoizolarala sam se. Vjerujem u sustav, na nama je da pratimo preporuke svih službi'

Ivana Omazić
 Marijana Omazić

Dizajnerica Ivana Omazić, koju pamtimo po inovativnim kreacijama IO, zbog posla već dulje živi na relaciji Zagreb - Milano. Trenutačno radi freelance konzultacije za talijanske modne brendove i ne vežu je radno mjesto i radno vrijeme. Tako se prošli tjedan iz Milana vratila u Hrvatsku.

- Puno putujem pa sam tako i prošli tjedan iz Milana došla u Zagreb. Na granicama nije bilo ovoliko panike niti strogih kontrola kao posljednjih dana, no svjesna sam situacije i ponašam se kao i svaka odgovorna osoba, stoga sam u Zagrebu u samoizolaciji i radim normalno - rekla nam je Omazić koja zbog svojeg zdravstvenog stanja nije u strahu jer nije u ugroženoj skupini. U Italiji je, kaže, dob onih koji su preminuli više od 80 godina, u prosjeku. Na nama je da se ponašamo odgovorno kako bismo zaštitili naše starije, majke, očeve, djedove i bake.

Zato se i ona nakon dolaska iz rizičnog područja odlučila samoizolirati, da ne bi proširila virus.

- Vjerujem u sustav i nema panike. Nadam se da kao društvo možemo izvući pouku i raditi na boljoj budućnosti - rekla je 46-godišnja Zagrepčanka kojoj ni posao u ovim uvjetima ne pati.

- Danas živimo u digitalnom svijetu tako da najviše komunikacije i posla obavljam preko maila, telefona ili videokonferencija, crta se ručno, ali digitalno uz pomoć iPada ili kompjutora. Svaki sam dan u kontaktu s brojnim osobama iz područja pogođenih koronavirusom, trudim se pratiti situaciju iz Zagreba i svjesna sam da svi u Italiji, kao i u Hrvatskoj, daju maksimum kako bi nastavili funkcionirati najbolje moguće u nastaloj situaciji - objašnjava.

Italija je, kao i Hrvatska, dio svijeta i ne možemo se oduprijeti pandemiji koja je zavladala, dodaje.

- Na nama je da budemo odgovorni i radimo na prevenciji te da se ponašamo prema preporukama kriznih službi - rekla nam je dizajnerica koja se prije dvije godine u Zagrebu udala za svog vršnjaka, Ivana Husara, partnera u agenciji Bunch, s kojim se upoznala u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. ožujak 2024 07:31