PRODOR NA ISTOK

Dizajnerica Marina Prevolšek prvi put na ruskom Fashion weeku

Ne znam što očekivati, ali znam da će to biti iznimno iskustvo, kaže Marina

ZAGREB - Mlada modna dizajnerica Marina Prevolšek prva je hrvatska kreatorica koja će sudjelovati na Russian Fashion Weeku koji se od 1. travnja održava u Moskvi. Marina će 6. travnja na jubilarnom, 20. Russian Fashion Weeku predstaviti dvadeset i pet modela iz svoje kolekcije za jesen/zimu 2010./2011.

Tkanina prati siluetu

- Još sam pod dojmom, sve se to dogodilo u zadnji tren. Iako sam ja direktorici Fashion Weeka, gospođi Popov, poslala svoj materijal kad sam krajem veljače dobila poziv, ipak to nekako nisam očekivala. Predstavit ću dvadeset i pet modela, s obzirom na kratki vremenski rok, nisam ih stigla više pripremiti. Kolekcija se sastoji od dnevnih i večernjih modela od svile, vune i kašmira u smirenoj paleti crne, sive i bež boje s par detalja u crvenoj i zlatnoj boji. Pokušala sam pronaći balans između stroge konstrukcije i mekog pada tkanine koja prati siluetu te sam poseban naglasak stavila na struk - objašnjava 31-godišnja dizajnerica Marina Prevolšek dok u Zračnoj luci Pleso čeka na ukrcaj u zrakoplov za Moskvu.

Osim odjevnih kombinacija, Marina, kojoj je ovo prva velika svjetska revija, modno osviještenim Ruskinjama predstavit će i svoj nakit.

- Ne znam što očekivati. U svakom slučaju, bit će to izuzetno iskustvo. Moja asistentica bit će uz mene u Moskvi, jako sam uzbuđena.

Osnovala brend Maion

Jedino što mi kvari doživljaj je ova užasna prehlada koju sam nedavno pokupila - zaključila je Marina, koja se na domaćoj modnoj sceni predstavila 2008. godine, a do sada je prikazala četiri samostalne kolekcije na Fashion Weeku Zagreb te je lani osnovala brend Maion.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:32