PISMA UTJEHE

Djevojčica pomaže drugoj bolesnoj djeci

 Daisy Letters

Leanna Williams, hrabra djevojčica koja je pobijedila karcinom dva puta, pokrenula je hvalevrijedan projekt naziva Daisy Letters .

Williams (12) piše pisma potpore drugoj bolesnoj djeci diljem svijeta, a od siječnja do danas napisala je više od 80 pisama. Djevojčica iz Cornwalla ovaj projekt pokrenula je nakon što je sama preboljela leukemiju.

- Bila sam u bolnici i pomislila kako se druga bolesna djeca sigurno ne zabavljaju, a rukom napisano pismo moglo bi ih razvedriti – rekla je.

Leanna pisma piše nalivperom te svako pismo pokušava učiniti osobnim i drugačijim. U pismima, Leanna ohrabruje bolesnu djecu i poručuje im da ne odustanu, piše britanski Sun .

- Samo želim da budu sretni. Ako mogu izmamiti samo osmijeh na njihova lica i donijeti im malo sreće, vrijedilo je – rekla je.

Leanna je pisma potpore nazvala 'Daisy letters' kao uspomenu na svoju preminulu sestru blizanku Anastazie.

- Tratinčice su prelijepo, jednostavno cvijeće koje donosi veselje mnogim ljudima i to je razlog zašto sam odabrala ime Daisy Letters – objasnila je.

Njezin projekt podržali su i ponosni roditelji David i Aimee Williams. Njezina majka kaže kako je Leanna zahvalna na donacijama papira i poštanskih marki koje dobiva. Na adresu obitelji znaju stići i pisma odgovora, a jedno od njih posebno se istaklo.

- Majka bolesne tinejdžerice napisala je kako Leannino pismo nosi gdje god pođe i čita ga kada stvari postanu teške – rekla je gospođa Williams.

Leanna je također pomogla prikupiti nekoliko tisuća funta za humanitarnu udrugu Clic Sargent kada se pristala pojaviti u nekoliko promotivnih spotova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:12