Kultura i dalje živi

DOBRODOŠLI U NAŠE BESPLATNO ONLINE KAZALIŠTE Darujemo vam tri nove predstave, uspješnice HNK Varaždin i dubrovačkog Kazališta Marina Držića

 HNK Varaždin

Kao što već svi dobro znaju, sada je aposlutno nužno da ostajemo kod kuće i što manje napuštamo vlastita četiri zida. A da vam taj period izolacije bude malo lakši i zabavniji pobrinuli su se Hanza Media i Jutarnji list svojom platformom #ostajemdoma gledam i slušam. Nakon predstava Gavelle i Zagrebačkog kazališta mladih darujemo vam dvije uspješnice HNK Varaždin i jednu dubrovačkog Kazališta Marina Držić. Opustite se uz Čini barona Tamburlana, Filoktet i Adam i Eva.

U svim hrvatskim kazalištima, na različitim pozornicama i kazališnim festivalima, godišnje se proda i podijeli više od dva milijuna ulaznica. Kazališni je život najintenzivniji u Zagrebu. Istovremeno, mnoge male hrvatske sredine osuđene su na čekanje gostovanja velikih kazališta, kao što glavni grad, s druge strane, nema priliku pogledati sve predstave iz kazališnih središta u Splitu, Rijeci, Osijeku, Dubrovniku, Zadru, Puli, Šibeniku, Varaždinu..

Neke od predstava koje ćemo prikazati su hitovi s aktualnog repertoara, pa i predstave koje su bile u konkurenciji za najveću medijsku nagradu Zlatni Studio Jutarnjeg lista. Prikazujemo i uspješnice koje nisu više na programu, ali koje sigurno svi zainteresirani gledatelji nisu stigli pogledati.

Ljubaznošću i suradnjom hrvatskih kazališta koji su nam ustupili svoje snimke nadamo se da će akcija zaživjeti kao mali online festival različitih predstava iz Hrvatske. Kazališna je umjetnost specifična po tome što je iskustvo iz prve ruke, gledatelj svjedoči trenutku stvaranja koji nikad nije isti.

Štoviše, svaka se izvedba iste predstave u sitnim nijansama razlikuje jedna od druge. Nadamo se da ćemo čitateljima i gledateljima ponuditi barem dio kazališnog užitka. Želimo vam da uživate u našem besplatnom online kazalištu!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter


Sve o kampanji #OSTAJEMDOMA doznaj na jutarnji.hr/ostajemdoma

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 20:51