OŠTRA ODLUKA

Donatella Versace odbila manekenke za H&M jer su previše nalikovale na prave žene!?

Gostujući dizajner lanca H&M Donatella Versace odbila je da predstavljanje njene sljedeće kolekcije nose 'prave žene'. Ta odluka, prihvaćena od uprave, u potpunoj je suprotnosti od tradicije H&M-a da svoje linije prilagođava - ženskim linijama.

Donatella je, piše Daily Mail, odbila odobriti dvije djevojke koje su se trebale pojaviti kao modeli na reviji. Razlog je bio što nisu odgovarale ' Versace brandu'.

Odbijene žene su, naglašavaju očevici, bile u jako dobroj formi. Sve su djevojke, kao i mnogi uključeni u projekt, ostali razočarani odlukom poznate dizajnerice. Ali modna kritičarka Liz Jones nije stala na tome, već je Versace nazvala 'nesposobnom'.

- Ovo je tipično za 99.9 posto dizajnera: Žele da njihovu odjeću nose vrlo mladi i vrlo mršavi. Pravi razlog je to što odjeća vjerojatno nije dobro krojena, nije napravljena od kvalitetnih materijala i nemaju prave obrube. Potreban je bolji dizajner sa više sposobnosti kako bi obukao žene koje imaju koju krivinu - raspalila je Jones po Versace i nastavila - Jako sam razočarana Donatellom, ali istina je da su dizajnerice, uz samo poneku iznimku, jednako nesposobne kao i muškarci.

H&M se oglasio povodom incidenta i sve nazvao 'velikim nesporazumom'. Što se odbijenih djevojaka tiče, one će se naći na snimanju za H&M, ali pod palicama nekoliko drugih dizajnera od kojih niti jedan nije imao problema s njihovim oblikom tijela.

Cijeli skandal vjerojatno neće imati previše utjecaja na prodaju linije koju je za H&M dizajnirala Versace, a očekuje se kako će ponoviti uspijeh koji su postigle i linije koje su dizajnirali Karl Lagerfeld i Stella McCartney.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:17