POMOZITE OBITELJI

DVIJE MALE DJEVOJČICE MOGLE BI OSTATI BEZ OBA RODITELJA Božidar ima rak gušterače, supruga Ivana metastaze karcinoma dojke

Svaki dan bez liječenja umanjuje šanse za oporavak teško bolesnog oca obitelji koji se obraća svim ljudima dobre volje
 Facebook

Ne znajući što učiniti, Božidar Šišak iz Sesveta putem Facebook profila svoje supruge Ivane Šišak zamolio je za pomoć sve ljude dobre volje i srca da im pomognu jer su se našli u beznadežnoj situaciji. "Naša životna priča je prije godinu i pol dana krenula nizbrdo, dijagnosticiran mi je zloćudni tumor gušterače", otkriva Božidar Šišak. U veljači ove godine bio je na operaciji i više nije radno sposoban, a njegova supruga već godinu i pol boluje od metastatskog karcinoma dojke koji se proširio po cijelom tijelu tako da niti ona nije radno sposobna. Božidar i Ivana pritom skrbe o svoje dvije male curice - Karmen stara dvije godine i petogodišnja Gita.

Zbog nemogućnosti da svojim radom skrbe o obitelji, jedini prihod koji Božidar i Ivana Šišak trenutno ostvaruju je naknada za bolovanje i pomoć sa socijalnog. Prije teške bolesti vodili su svoju tvrtku, ali više nisu u stanju poslovati, pa su morali odjaviti sve prijavljene zaposlenike.

- Ja sam u jako kritičnoj i ozbiljnoj situaciji jer mi je bolest agresivna i napreduje jako brzo. Pronašli smo kliniku 'International Immunology Foundation' u njemačkom gradu Prienu u kojoj liječe matičnim stanicama. Primili bi me kao kandidata, međutim liječenje u toj klinici iznosi 2.800 eura na dan, a 12-15 dana je potrebno da bi se ustanovilo da li moje tijelo reagira na terapiju, što iznosi oko 40.000 eura. Cjelokupno liječenje iznosi oko 150.000 eura, ako tijelo pozitivno reagira, u što svi polažemo nade, objasnio je Božidar Šišak.

Situacija je hitna, ističe Božidar u svojem obraćanju svim ljudima dobre volje, jer svaki novi dan bez liječenja umanjuje šanse za njegov oporavak. "Jako nam je drago što živimo u Hrvatskoj u kojoj je narod uvijek bio spreman pomoći ljudima u nevolji. Unaprijed zahvaljujemo na svakoj darovanoj kuni koju ste izdvojili za nas tj. za moj novi život", napomenuli su Šišakovi.

Žiro računi na koji možete vršiti uplate su u Raiffeisen banci na ime Božidar Šišak, Sopnička 87B, 10360 Sesvete

Kunski : IBAN HR4424840083114608641

Devizni: IBAN HR7424840083291886271

Isto tako pozivom na broj 060 9018 donirate 6,15Kn (PDV uključen), udruga 'Ljubav na djelu'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:03