Što svjetski ljubitelji pasa vole?

DVIJE MEĐUNARODNE IZLOŽBE PASA SVIH PASMINA "CACIB Zagreb - Zagreb Winter Classic”

Svjetski ljubitelji pasa vole doći u Zagreb i to ne sami, nego sa svojim psima. Sigurni smo da smo dobra destinacija za ovakve „turiste“, ljubazni smo građani, psi su dobrodošli gosti hotela, dobrodošli su u kafićima i na zagrebačkim ulicama.

Stranci ne štede vrijeme ni novac kako bi u našem gradu proveli par dana. I svake se godine vraćaju, a sobom dovedu i neke nove ljude i pse kao svjedoke o gradu koji obožava pse. Vrijeme svjetskih psećih globtrotera je pred nama, u susret nam dolaze zagrebačke izložbe pasa koje se već godinama organiziraju pod motom „Classic Show with Modern Touch“. A mi Hrvati, kakvi već jesmo, znamo napraviti show i onda kad nemamo love. Skupimo svoja znanja i svoje duše i onda sve to prospemo pred one koji su nam došli u Zagreb, a želimo samo jednu stvar; da svatko pomisli – nigdje na svijetu nije tako lijepo i tako sjajno.

Na Zagrebačkom velesajmu, u paviljonu 5, od petka navečer 22.11. do nedjelje navečer, 24.11. prošetati će 4.000 pasa koji dolaze doslovno iz cijeloga svijeta. Izložba okuplja izlagače iz preko 30 zemalja, a ocjenjivat će ih suci među kojima se nalaze i oni najpoznatiji u psećem izložbenom svijetu.

Pse će se šišati, češljati, uređivati i voditi u nadmetanja sa suparnicima po ljepoti. U ovom sportu nema prenemaganja, nema oblekice, parfemića, lakova za nokte. S jedne strane stoji sudac, a s druge pseća ljepota, - i to je sve. Parada završava u nedjelju kada će Zagreb saznati ime najljepšega između njih 4.000, super pobjednika dolazećeg super psećeg zagrebačkog vikenda.

A što je sa Zagrepčanima? Nije da Zagrepčani izložbe ne vole, najvjerojatnije nisu čuli za njih pa vikend provedu u jesenskoj dosadi umjesto da im se psi vesele i pozdrave mahanjem repa, iskreno, kako to samo oni znaju...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 11:37