DOBILI ŠTO SU ZASLUŽILI?

DVOJICA 'NIŠTARIJA' NAMLATILA TETRIJEBA NA POVRATKU IZ IZLASKA Ugroženu pticu nasmrt su zatukli bocama, ali ubrzo su ih stigli bijesni prolaznici

 
Ilustracija
 Profimedia, Alamy

Ljutiti prolaznici napali su i pretukli dvojicu muškaraca u Njemačkoj koji su prethodno usmrtili tetrijeba, pticu koja je u toj zemlji na popisu ugroženih vrsta.

Dvojica osumnjičenika, starih 20 i 22 godine, bocama su tetrijeba zatukli na smrt na povrtaku kući sa zabave, objavila je policija u mjestu Titisee-Neustadt u Schwarzwaldu.

Obojica tvrde da je tetrijeb bio agresivan i da se radilo o samoobrani.

Međutim, njihov je obračun s pticom vidjela i skupina svjedoka koja ih je ulovila, istukla i predala policiji koja sada istražuje nekolicinu prolaznika zbog nanošenja tjelesnih ozljeda nasilnicima.

Western capercaillie (Tetrao urogallus), during courtship, calling, in the forest, Berchtesgadener Land, Bavaria, Germany, Image: 392107455, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, imageBROKER
Profimedia, imageBROKER
Ilustracija: tetrijeb

Tetrijeb je u Njemačkoj i drugdje u Europi ugrožena vrsta. Njihovi susreti s ljudima nisu neobični u brdovitim i šumskim područjima gdje ptica živi.

U Schwarzwaldu se upravo provodi akcijski plan kojim se nastoji stabilizirati ta ptičja vrsta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 21:26