(NE)OČEKIVANI ODGOVORI

EVO KOGA SMO NAJVIŠE GUGLALI U 2015. Tina Katanić najtraženija, u TOP 10 samo jedna osoba koja nije iz Hrvatske...

 AFP / Getty Images / EPH

Najmoćniji svjetski internet pretraživač Google objavio je listu pojmova koje su korisnici najviše upisivali u njihovu tražilicu u 2015. godini. I to ne samo za cijeli svijet, već i za svaku državu posebno.

Prvo ćemo se osvrnuti na globalnu listu pretraživanja. Prvo mjesto, neovisno o kategorizaciji, drži Lamar Odom. Proslavljeni NBA igrač i zvijezda reality showa u listopadu ove godine pronađen je bez svijesti u jednom bordelu u Nevadi. Nekoliko je dana bio u komi, preživio je par srčanih udara i zatajenje bubrega, a njegova žena Khloe Kardashian je odgodila planirani razvod braka kako bi mu pomogla u oporavku. Što činjenica da je najtraženiji pojam na svijetu osoba koja se gotovo ubila drogom i alkoholom u društvu prostitutki govori o današnjem društvu, ostavit ćemo vama da prosudite.

Na drugom mjestu najtraženijih pojmova je francuski satirički tjednik Charlie Hebdo, čija je redakcija bila meta terorističkog napada na početku godine u kojem je ubijeno 11 novinara. Na trećem je mjestu igrica Agar.io, na četvrtom mjestu je film Jurassic World, dok top pet pretraga zatvara Pariz.

U kategoriji najtraženijih vijesti prevladavaju teroristički napadi u Francuskoj. Na prvom mjestu je napad na redakciju Charlie Hebdoa, a na drugom je mjestu teroristički napad na više lokacija u Parizu 13. studenog. Na trećem je mjestu uragan Patricija za kojeg se očekivalo da će poharati meksičku obalu (pa ipak nije), na četvrtom teroristi ISIS-a, a na petom Nepal zbog potresa koji je pogodio himalajsku državu.

Među najtraženijim osobama prvo mjesto drži već spomenuti Lamar Odom, drugo UFC fajterica Ronda Rousey, treće Caitlyn Janner, četvrto Adele, a peto Charlie Sheen. Što se tiče sportskih događaja najviše se pretraživala Copa America, zatim Wimbledon, a na trećem mjestu je Tour de France. Na četvrtom je mjestu Svjetsko prvenstvo u ragbiju, a na petom Super Bowl.

Što se tiče pretraživanja u Hrvatskoj u kategoriji događaja najviše su dominirali izbori za Sabor koji se nalaze na prvom mjestu. Na drugom mjestu je Eurobasket 2015., na trećem je Uskrs, na četvrtom Wimbledon, a na petom popularni varaždinski festival Špancirfest.

Kada su u pitanju najviše pretraživane osobe u Hrvatskoj prvo mjesto drži starleta Tina Katanić, na drugom mjestu je Tomislav Salopek, hrvatski radnik kojeg su oteli i ubili teroristi, dok je na trećem mjestu predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović. Zanimljivo je spomenuti da se na šesto mjesto, kao jedini stranac u top 10, progurala američka porno-zvijezda Mia Kalifa. Iza sebe je na sedmom mjestu ostavila Božu Petrova i Dragu Prgometa na desetom, dok ostalih političara, među njima Milanovića i Karamarka, nema u top deset.

Najviše pretraživane emisije u Hrvatskoj su Big Brother i Farma, koje drže prvo, odnosno drugo mjesto. Treći je The Voice, četvrti X Factor Adria, a top pet zatvara domaća telenovela Kud puklo da puklo.

Kompletnu listu možete pogledati OVDJE .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. svibanj 2024 21:21